Logo

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή μετά την καταδίκη του ο 20χρονος που χτύπησε μέχρι θανάτου ηλικιωμένη [βίντεο]



 
 

Σε ποινή κάθειρξης 12 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο 20χρονος, ο οποίος επιχείρησε να ληστέψει χτυπώντας μέχρι θανάτου μια 88χρονη γυναίκα.

Ο δράστης κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ληστείας, με αποτέλεσμα το θάνατο του θύματος, με τα ελαφρυντικά του μειωμένου καταλογισμού και της μετεφηβικής ηλικίας. Το δικαστήριο ωστόσο, δεν χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που άσκησε και έτσι οδηγήθηκε στην φυλακή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός εισήλθε τα μεσάνυχτα της 1ης Σεπτεμβρίου 2021 στο σπίτι της ηλικιωμένης για να τη ληστέψει, στο Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης. Ο δράστης χτύπησε την γυναίκα για του πει που είναι τα χρήματα, αλλά έφυγε χωρίς να πάρει ούτε ευρώ.

Η άτυχη ηλικιωμένη μεταφέρθηκε την επόμενη ημέρα του περιστατικού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και κατέληξε μετά από λίγα 24ωρα νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρει το grtimes.gr υποστήριξε ότι δεν κατάλαβε και δεν θυμάται τι έκανε λόγω κατάχρησης αλκοόλ που του έχει προκαλέσει ψυχικά προβλήματα σε συνδυασμό με χρήση ναρκωτικών.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-7-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά