Logo

Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 49χρονου στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” [βίντεο]



 
 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση του θανάτου 49χρονου ενώ έφευγε από το νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε η παραίτηση του διοικητή του .νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα, για την υπόθεση του θανάτου του 49χρονου ζαχαροπλάστη, τον οποίο έδιωξαν από το νοσοκομείο επειδή δεν εφημέρευε.

Τα χρέη του εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ την παραίτηση του διοικητή ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως λένε πληροφορίες, η καθυστέρηση της ενημέρωσης του υπουργείου για το τραγικό περιστατικό ήταν ένας από τους λόγους που ο Θάνος Πλεύρης θέλησε να απομακρύνει τον διοικητή του ιδρύματος.

Όσον αφορά στη νοσοκόμα που υποδέχθηκε τον άτυχο 49χρονο, όταν έφθασε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχεται πως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού, καθώς ο 49χρονος έφθασε στα ΤΕΠ με τα πόδια και όπως είπε τον είχε δει γιατρός την ίδια ημέρα και είχε διαγνώσει ψύξη.

Όπως λέγεται παρά το γεγονός ότι ο 49χρονος ανέφερε στη νοσοκόμα ότι πονούσε και δεν αισθανόταν καλά, εκείνη δεν  κινητοποίησε το ιατρικό προσωπικό που εργαζόταν το βράδυ της Τετάρτης (περίπου 70 γιατροί όλων σχεδόν των ειδικοτήτων) για να τον περιθάλψει.

Η νοσοκόμα συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες φέρεται να παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη.

Η ίδια πάντως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που θα καθορίσει και την μελλοντική τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νοσοκόμα εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16/07/22 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά