Logo

Αμετακλήτως ένοχος: Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στην Κω - Κάθειρξη 23 ετών



 
 

Αμετάκλητη κατέστη πλέον η καταδίκη Τουρκου διακινητή παράτυπων μεταναστών, καθώς ο Άρειος Πάγος επικύρωσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με την οποία κρίθηκε ένοχος. 

Συγκεκριμένα, το Ζ΄' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμ. 1018/18.7.2022 απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναίίρεσης κατά της υπ' αριθμ. 69/2021 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. 

Το Εφετείο με την προαναφερόμενη απόφασή του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 23 ετών και χρηματική ποινή ύψους 95.000 ευρώ σε έναν 34χρονο Τούρκο που κρίθηκε ένοχος παράνομης μεταφοράς πολιτών με πλωτό μεταφορικό μέσο από το εξωτερικό στην Ελλάδα τρίτων χωρών κατά συρροή, που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Όπως επισημαίνει το dimokratiki.gr,  ο κατηγορούμενος κρίθηκε αμετακλήτως πλέον  ένοχος για το ό,τι στην παραθαλάσσια περιοχή «Ακρα Λούρου» των ακτών της Κω την 10η Ιουνίου 2018 και περί ώραν 23:30, ενεργώντας με πρόθεση ως κυβερνήτης πλωτού μέσου μετέφερε από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολίτες τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, την πράξη του δε αυτή τέλεσε από κερδοσκοπία.

Συγκεκριμένα, στον παραπάνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο, μετέφερε από παραθαλάσσια περιοχή πλησίον της πόλης Bodrum Τουρκίας προς την ελληνική επικράτεια και δη προς τη νήσο Κω, με πνευστό ταχύπλοο σκάφος, χρώματος γκρι, μήκους 5 περίπου μέτρων, με εξωλέμβιο κινητήρα χρώματος λευκού, του οποίου ήταν κυβερνήτης και το οποίο εντοπίστηκε από λιμενικούς του Λιμεναρχείου Κω στην θαλάσσια περιοχή της Κω και ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη, 14 πολίτες τρίτων χώρων, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με καταγωγή από το Ιράκ, την Αλγερία και το Κουβέιτ.

Την πράξη του δε αυτή τέλεσε από κερδοσκοπία, καθόσον για τη μεταφορά έκαστου από τους προαναφερόμενους δεκατέσσερις πολίτες τρίτων χωρών έλαβε οικονομικό αντάλλαγμα, το ύψος του οποίου δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί επακριβώς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-7-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά