Logo

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη



 
 

Το συμβούλιο Εφετών Λαμίας απέρριψε την έφεση του Γιάννη Μιχαηλίδη που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” για να του χορηγηθεί υφ’ φόρον απόλυση.

Ο Μιχαηλίδης βρίσκεται στην εξηκοστή έβδομη μέρα απεργίας πείνας και σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση της γιατρού Παντελιάς Βεργοπούλου, η υγεία του έχει παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση με κίνδυνο να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα.

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι του

«Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας αποτελεί για όλους μας δυσάρεστη έκπληξη», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι του κρατούμενου απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, Θεόδωρος Μαντάς και Γεώργιος Κακαρνιάς, σχολιάζοντας την απόφαση που απέρριψε την έφεση.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι «η ανθρωπιά και η ευαισθησία απέδρασαν από την ελληνική Δικαιοσύνη» και πως «Το διακύβευμα της απόφασης αυτής, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής».

«Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, θα εξαντλήσουμε σε κάθε επίπεδο τη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης με την προσδοκία ότι θα πρυτανεύσει η αναγκαία λογική, αφού για εμάς το διακύβευμα είναι να μην χαθεί η ανθρώπινη ζωή. Οι επιλογές που θα κάνουμε υπαγορεύονται από την αναγκαιότητα αυτή», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-7-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά