Logo

Έρευνα από τον Ντογιάκο για τη διαρροή στοιχείων στην υπόθεση των υποκλοπών



 
 

Έρευνα θα διεξάγει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, για δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι υπήρξε διαρροή στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν «στη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Ντογιάκου στάθηκαν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Η έρευνα δεν θα αφορά στην  ουσία των καταγγελιών για παρακολούθηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ- ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά μόνο στη διαρροή των στοιχείων.

Ανώτατες εισαγγελικές πηγές, ανέφεραν ότι την έρευνα θα διενεργήσει ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Παγου λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται, θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγελίες για παρακολούθηση έχουν υποβληθεί από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, οι οποίες επίσης θα ερευνηθούν για τη διαρροή των στοιχείων σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ έρευνες για την ουσία των παρακολουθήσεων ήδη διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-8-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά