Logo

Μυτιλήνη: Καθηγητής Γυμνασίου καταδικάστηκε για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μαθητών του [βίντεο+φωτο]



 
 

Σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών καταδικάστηκε καθηγητής Γυμνασίου της Γέρας Λέσβου αργά το βράδυ της Πέμπτη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά επτά μαθητριών και μαθητών σε συνοικά εννιά περιπτώσεις.

Τα παραπάνω αναφέρει το stonisi.gr, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία  μια πολύ σημαντική απόφαση που δικαιώνει το θάρρος και τη γενναιότητα των μαθητριών να μιλήσουν για όσα υπέστησαν από έναν καθηγητή που ΄έχαιρε  απεριόριστης εκτίμησης και συνάντησαν τη δυσπιστία ακόμα και της διευθύντριας του σχολείου που δεν προχώρησε απευθείας σε διερεύνηση των καταγγελιών, αλλά φέρεται να κουκούλωσε την παρενόχληση.

Παράλληλα το δικαστήριο διέταξε την αποστολή της δικογραφίας στην Εισαγγελία προκειμένου να ελεγχθεί τυχόν διάπραξη αδικήματος πλαστογραφίας μετά χρήσεως από τον καθηγητή ή από τρίτο.

Το αδίκημα αφορά την πλαστογράφηση του απουσιολογίου του σχολείου στη χρήση του οποίου και στις αναφερόμενες σε αυτό απουσίες μαθητριών κατά τις καταγγελλόμενες ημερομηνίες διάπραξης των αδικημάτων ο καταδικασθείς στήριξε την υπερασπιστική του γραμμή και αθωώθηκε από την κατηγορία που αφορούσε  αυνανισμού.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο απάλλαξε τον καθηγητή λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα που αφορά το δημόσιο αυνανισμό. Στην απόφαση αυτή μειοψήφησε η Πρόεδρος του δικαστηρίου. 

Στο άκουσμα της απόφασης τα παιδιά που κατήγγειλαν τον καθηγητή δάκρυσαν από τη συγκίνησή τους. Τα παιδιά αυτά περίμεναν τέσσερα χρόνια από τις πρώτες καταγγελίες για παρενόχληση μαθητριών μέχρι την καταδίκη του καθηγητή. Στο διάστημα αυτό υπέστησαν πολλά στην καθημερινότητά τους από  μερίδα εκπαιδευτικών και συγχωριανών τους, σε ένα διχασμένο σχολείο και ένα διχασμένο χωριό.

Συγκινημένος ήταν και ο Γιώργος Πετρέλλης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής για την απόφαση, σε ένα πολύμηνο δικαστήριο που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο με δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας, υπεράσπισης, έγγραφα, αναλύσεις και γνωματεύσεις γιατρών.

Οι δικηγόροι της υπεράσπισης δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις, ωστόσο έγινε γνωστό ότι θα ασκήσουν έφεση, ενώ φανερά απογοητευμένη ήταν η πλευρά του καθηγητή εξερχόμενη του δικαστηρίου.

Ειδικότερα ο καθηγητής κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικων παιδιών των πρώτων τάξεων Γυμνασίου:

Για μαθήτρια η οποία το 2017 καθόταν κι εκείνος χάιδευε το όργανό του

Για μαθητή σε βάρος του οποίου το 2016 τον χτύπησε στα οπίσθια και το 2017 τον υποχρέωσε να κάτσει για 10 λεπτά στα πόδια του, και χάιδευε το όργανό του ενώπιόν του

Για μαθήτρια που στα μέσα Μάη 2018 τη σήκωσε στον πίνακα, την πλησίασε από πίσω και την πίεσε με το γεννητικό του όργανο στα οπίσθια, χάιδεψε το κορμί και το στήθος της

Για μαθήτριες που την Άνοιξη του 2018 τις σήκωσε και χάιδεψε το κορμί και το στήθος τους

Για μαθήτρια που τον Νοέμβριο του 2017 χάιδεψε το στήθος και τα οπίσθιά της

Για μαθήτρια που στα τέλη του 2017 χάιδεψε μαλλιά, στήθος και πλάτη και τράβηξε τον στηθόδεσμό της.

Η εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή του καθηγητή, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα στο πολυπληθές ακροατήριο. Ωστόσο η απόφαση του Δικαστηρίου και η επίμονη στάση της προέδρου, οι ερωτήσεις που έθετε καθόλη τη διάρκεια αυτών των μηνών ήταν καίριες.

Τα παιδιά αυτά, ηλικίας 12 και 13 ετών που δεν ήταν σε θέση να εκφράσουν όλα αυτά που ένιωθαν, μίλησαν όταν βρήκαν το θάρρος, συνάντησαν τείχος από την ίδια την επικεφαλής του σχολείου, μίλησαν στις μητέρες τους. Δεν σιώπησαν. Δικαιώθηκαν.

Δικαιώθηκαν τα παιδιά που μίλησαν‑ Ενοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-9-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά