Logo

Θεσσαλονίκη: 19χρόνια κάθειρξης στον Γεωργιανό για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βιασμού [βίντεο]



 
 

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών χωρίς ελαφρυντικά καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης 40χρονος με καταγωγή από τη Γεωργία για απόπειρα ανθρωποκτονία και βιασμού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 40χρονος το Δεκέμβριο του 2021 επιχείρησε να βιάσει και να σκοτώσει με μαχαίρι την 39χρονη πρώην σύντροφό του με την οποία είχαν αποκτήσει ένα παιδί και εξακολουθούσαν να μένουν μαζί.

Στις 18 Δεκεμβρίου ο κατηγορούμενος βγήκε από το δωμάτιό του κι άρχισε να της μιλάει ερωτικά, ωστόσο εκείνη τον αγνόησε, γεγονός που φαίνεται να τον εξόργισε. Ακολούθως, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο δράστης την έριξε στο πάτωμα και στη συνέχεια στον καναπέ, βγάζοντάς της τα ρούχα. Καθώς η γυναίκα προσπαθούσε να αντισταθεί ακολούθησε μεταξύ τους πάλη, με τον δράστη να αρπάζει ένα μαχαίρι (με λάμα 10 εκατ.) και να την τραυματίζει στον λαιμό. Κατάφερε, όμως, να ξεφύγει βρίσκοντας καταφύγιο στο μπάνιο, απ’ όπου με το κινητό της τηλέφωνο κάλεσε την Αστυνομία.

Καταθέτοντας στο Δικαστήριο το θύμα είπε μεταξύ των άλλων: «Δεν ξέρω πώς σώθηκα, ήμουν τυχερή», είπε η 39χρονη, ξετυλίγοντας το κουβάρι του «εφιάλτη» που -όπως είπε- βίωσε. «Έλεγε πως θα με σφάξει και πως δεν θα γλιτώσω. Προσπάθησε να με βιάσει, μπροστά στα μάτια του παιδιού. Νόμιζα ότι τελείωσα, ότι θα πεθάνω. Είχα πολλά αίματα […] Ευτυχώς το μαχαίρι δεν έκοβε. Τα άλλα (μαχαίρια) που κόβουν τα είχα κρύψει […] Μέχρι να έρθει η αστυνομία ήμουν με το μαχαίρι στο λαιμό».

Εξεταζόμενος αστυνομικός που μαζί με συναδέλφους του είχε επιληφθεί του συμβάντος ανέφερε: «Ακούγαμε κραυγές, η γυναίκα καλούσε απελπισμένα σε βοήθεια. Πήραμε την απόφαση να σπάσουμε την πόρτα. Μπαίνοντας μέσα είδαμε την γυναίκα κουλουριασμένη στο πάτωμα με αίματα, γυμνή από τη μέση και κάτω. Από πάνω της ήταν ο δράστης. Κρατούσε ένα μαχαίρι και προσπαθούσε να πλήξει ζωτικά της όργανα. Δεν περίμενε ούτε ο ίδιος ότι θα μπούμε. Άρχισε να αυτοτραυματίζεται. Τον πιάσαμε κεφαλοκλείδωμα και τον ακινητοποιήσαμε. Το μαχαίρι είχε διαλυθεί. Ήταν ένα μονόκοπο μαχαίρι, πριόνωτο…».

Η απολογία του 40χρονου

Απολογούμενος στο Δικαστήριο ο 40χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί απόπειρας ανθρωποκτονίας και βιασμού, ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και πως ήθελε μόνο να τραυματίσει τη γυναίκα. «Ήρθε το πρωί, ήταν ντυμένη προκλητικά και πιωμένη. Τη ρώτησα πού ήταν κι εάν θέλει οικογένεια. Βγήκε από το μπάνιο και μου είπε: “πήρα την αστυνομία, να πεθάνεις στη φυλακή”. Πήρα το μαχαίρι, έκανα φασαρία. Δεν έκοβε, ήθελα να την τραυματίσω».

Μετά την απόφαση ο 40χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-10-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά