Logo

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια οι επίδοξοι ληστές με τα αλεξίσφαιρα γιλέκα [βίντεο]



 
 

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι επίδοξοι ληστές, οι οποίοι οι οποίοι συνελήφθησαν την Τετάρτη μετά την επεισοδιακή εισβολή τους σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στον οδό Μοναστηρίου. 

Πρόκειται για τρεις Έλληνες (Ρομά) και έναν Αλβανό, (τρεις 22χρονοι και ένας 18χρονος),  στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα,  αλεξίσφαιρα γιλέκα,  ένα γκλοπ και μία συσκευή ασυρμάτου.

Οι συλληφθέντες  αρχικά οδηγήθηκαν ενώπιον της εισαγγελέως η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων  για απόπειρα ληστείας, παράνομη βία, αντιποίηση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες, παραβάσεις του νόμου περί όπλων κ.α.

Η εισαγγελέας, στη συνέχεια τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια Θεσσαλονικής από την οποία ζήτησαν και έλοβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους, όπως μετέδωσε το grtimes.gr.

Η υπόθεση

Οι επίδοξοι ληστές υπέπεσαν σε ένα λάθος που απέβη μοιραίο για αυτούς καθώς μετέτρεψε σε φιάσκο την προσπάθειά τους να ληστέψουν το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο οποίο εισέβαλαν. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, οι τέσσερις δράστες επιχειρώντας να καταστρέψουν την κάμερα ασφαλείας που κατέγραφε τις κινήσεις στο χώρο του καταστήματος, προκάλεσαν ηλεκτρολογική βλάβη, με συνέπεια να πέσουν τα ρολά ασφαλείας και να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό της επιχείρησης

Οι δράστες προηγουμένως είχαν εισβάλει στο κατάστημα κρατώντας αεροβόλο όπλο και μαχαίρια, ενώ έδεσαν με tire up τον πακιστανικής καταγωγής υπάλληλο που εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα. Προκειμένου δε, να μην κινήσουν τις υποψίες του υπαλλήλου προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα με διακριτικό της αστυνομίας.

Αντιλαμβανόμενος ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση ειδοποίησε την ‘Αμεση Δράση και στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που περικύκλωσαν το κατάστημα συλλαμβάνοντας τους δράστες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-10-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά