Logo

Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους οι κατηγορούμενοι για τη σεξουαλική κακοποίηση τουρίστριας στα Χανιά



 
 

Στον ανακριτή Χανίων απολογήθηκαν την Πέμπτη ένας 23χρονος και ένας 19χρονος, οι οποίοι είναι κατηυγορούμενοι σε υπόθεση ασέλγειας με θύμα μία 21χρονη υπήκοο Σουηδίας.

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr,  οι απολογίες των δύο νεαρών ήταν πολύωρες. Μετά την ολοκλήρωσή τους ο ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, τους άφησε ελεύθερους με περιοριοριστικούς όρους. 

Αναλυτικότερα, στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: 

- Καταβολή χρηματικής εγγύησης 2/500 ευρώ ο κάθε ένας

-Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

-Εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους

-Παρακολούθηση προγράμματος για βιασμούς στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας 

-Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση την πόινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της κατάχρησης σε ασέλγεια κατά συναυτουργία σε άτομο που δεν μπορούσε να αντιδράσει, της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Η 21χρονη γυναίκα που κατήγγειλε τους δύο νεαρούς έχει υποβληθεί σε εξέταση από ιατροδικαστή, ο οποίος έχει διαπιστώσει σεξουαλική κακοποίηση και  μώλωπες στο σώμα της.

Όπως έχει υποστηρίξει η νεαρή Σουηδέζα το περιστατικό  σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από διασκέδαση σε μπαρ των Χανίων. Εκεί η ίδια μαζί με μία φίλη της γνωρίστηκαν με παρέα Κρητικών οι οποίοι προσφέρθηκαν να τις μεταφέρουν με το αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο τους. 

Η μια κοπέλα αρνήθηκε την προσφορά τους και έφυγε μόνη ενώ η δεύτερη μπήκε στο αμάξι που επέβαιναν τρία άτομα ενώ ένας ακόμα ακολουθούσε με δεύτερο αυτοκίνητο. Οι Κρητικοί οδήγησαν της γυναίκα σε ερημική περιοχή του Πλατανιά όπου οι δύο εξ αυτών τη βίασαν αλλά και τη χτύπησαν, όταν προσπάθησε να καλέσει σε βοήθεια και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν.

Η ίδια βρήκε τη δύναμη να καλέσει την αστυνομία ενώ σε μικρό χρονικό διάστημα οι δράστες ταυτοποιήθηκαν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-10-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά