Logo

Κολωνός: Η Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικού Χρήματος ανοίγει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ηλία Μίχου και της μητέρας της 12χρονης



 
 

Η Αρχή για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος παρεμβαίνει ενεργά στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του Κολωνού με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου κατηγορούμενου, με στόχο  να διαπιστωθεί εάν διακινήθηκαν χρήματα από μαστροπεία.

Κατά την έρευνα που θα διενεργηθεί θα εξετασθούν  και οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μητέρας της ανήλικης, η οποία συνελήφθη έπειτα από ένταλμα της 33ης ανακρίτριας, για συνέργεια σε διακεκριμένη μαστροπεία και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν πως η ανακρίτρια της υπόθεσης εντόπισε από τη μελέτη του υλικού που έχει στη διάθεσή της ισχυρές ενδείξεις ότι η μητέρα της 12χρονης είχε συμμετοχή στο έγκλημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης κόρης της. Για το λόγο αυτό η δικαστική λειτουργός ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για κακουργηματική μαστροπεία, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα να προσωποποιήσει εναντίον της και άλλες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονται στην ήδη ασκηθείσα για την υπόθεση ποινική δίωξη. 

Οι ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Η ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη της μητέρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

 «Συνελήφθη με ένταλμα, απογευματινές ώρες, σήμερα (12-10-2022), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονη ημεδαπή, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα».

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μητέρα τρης ανήλικης είχε καταγγείλει στον Alpha πως αρχικά το ΑΤ Κολωνού, όπου πήγε να καταγγείλει την υπόθεση, δεν τη δέχτηκε και εκείνη αναγκάστηκε να καταφύγει στη ΓΑΔΑ.

«Την ίδια στιγμή το βράδυ πήγα στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού να κάνω καταγγελία. Κάτι γινόταν πολύ σοβαρό και δε με δέχονταν αμέσως. Και πήγα την επόμενη μέρα ξανά από εκεί με στείλαν στη ΓΑΔΑ» υποστήριξε  η μητέρα του παιδιού και περιέγραψε το χρονικό της φρικτής υπόθεσης.

Στις καταγγελίες της μητέρας της 12χρονης απάντησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).Συγκεκριμένα η ΓΑΔΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

  • «Οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους.
  • Από την εν λόγω Υπηρεσία ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.
  • Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω Υπηρεσία τυγχάνει καθ’ ύλην αρμόδια και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων.

Συνεπώς, αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-10-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά