Logo

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στη Θεσσαλονίκη η δίκη των 12 κατηγορουμένων [βίντεο]



 
 

Στο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί τελικά η δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που έπεσε νεκρός ύστερα από επίθεση νεαρών ατόμων με οπαδικά κίνητρα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο εδώλιο θα καθίσουν 12 κατηγορούμενοι, που είναι όλοι ήδη προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλει, μέσω του συνηγόρου της, η οικογένεια του 19χρονου να διεξαχθεί το δικαστήριο στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας. Είχε προηγηθεί αρνητική εισήγηση ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Άγγελο Καμηλάρη.

Η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, οι 12 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις εξής κατηγορίες:

– Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του), από κοινού,

– Ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού- φίλου του δολοφονηθέντος, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,

– Άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σε ανακοίνωσή του ο συνήγορος της οικογένειας Καμπανού κ. Κούγιας ανέφερε: «Κατόπιν εντολής της οικογένειας Καμπανού, θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη δυσαρέσκειά τους, αλλά και τη δική μας δυσάρεστη έκπληξη γι’ αυτήν την απόφαση και θέτουμε προ των ευθυνών τους, αυτούς που την έλαβαν. Ευχόμεθα η δίκη να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια και να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα, εντός και εκτός του Δικαστηρίου, τα οποία θα αλλοιώσουν όλα τα χαρακτηριστικά της δίκαιης δίκης.

Ευχόμεθα οι ένορκοι να μην επηρεαστούν από οπαδικά συναισθήματα, αλλά και να αποφασίσουν χωρίς φόβο, ώστε να αποφευχθεί να εκθέσει η απόφασις για την εμβληματική αυτή υπόθεση όλο το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως έγινε με την προηγούμενη υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο, οι δράστες της οποίας, μεταξύ των οποίων και ένας κατηγορούμενος στην παρούσα δίκη, έμειναν ουσιαστικά ατιμώρητοι».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά