Logo

Κολωνός: Να αναγνωρίσει τον αστυνομικό καλείται η 12χρονη - Νέα εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση



 
 

Η 12χρονη από τον Κολωνό που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης θα κληθεί να αναφγνωρίσει τον αστυνομικό ο οποίος φέρεται να επικοινώνησε  με το δημιουργημένο από τον Ηλία Μίχο  προφίλ της ανήλικης . Παράλληλα, για την υπόθεση διατάχθηκε νέα εισαγγελική έρευνα προκέιμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν τα αδικήατα της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκων και της παραβίασης εισαγγελικού απορρήτου. 

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, παρήγγειλε τη διεξαγωγή κατεπγείγουσας  προκαταρκτικής εξέτασης , στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκων και της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Η έρευνα αφορά στην υπόθεση της 12χρονης ανήλικης από τον Κολωνό και στόχος της προκαταρκτικής είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να διακριβωθεί εάν τα παραπάνω αδικήματα έχουν τελεστεί με τη διακίνηση φωτογραφιών της ανήλικης ή άλλου οπτικού υλικού, όπως ειπώθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Με βάση την παραγγελία, εάν διαπιστωθεί ότι έχει διακινηθεί τέτοιο υλικό, θα διερευνηθεί ποια είναι τα πρόσωπα που το διακίνησαν ώστε να διωχθούν ποινικά

Ο αστυνομικός

Την ίδια στιγμή, οι διωκτικές αρχές διερευνούν το ρόλο που είχε στην υπόθεση του Κολωνού νεαρός αστυνομικός που υπηρετεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Ο εν λόγω αστυνομικός φέρεται να περιλαμβάνεται μεταξύ των προσώπων που είχαν επικοινωνήσει με τον διαχειριστή των προφίλ της ανήλικης σε εφαρφμογή τα οποία είχε δημιουργήσει ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος. 

Αυτό που διερευνούν πρωτίστως οι αστυνομικοί είναι αν ο ένστολος είχε συναντηθεί  με την 12χρονη και εάν την είχε πληρώσει προκειμένου να την βιάσει. Αυτό είναι ένα ερώτημα που αναμένεται να απαντήσει η ίδια η 12χεονη η οποία  θα κληθεί να δει φωτογραφίες και να αναγνωρίσει τον εν λόγω άνδρα, όπως έχει συμβεί με άλλους κατηγορούμενους έως τώρα.

Ο 26χρονος   αστυνομικός από την πλευρά του φέρεται να υποστηρίζει ότι  δεν προχώρησε σε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού, παρά μόνο συνομίλησε μαζί της μέσω της εφαρμογής

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή για διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τον αστυνομικό που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. «Έδωσα εντολή ο αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του 12χρόνου κοριτσιού να τεθεί αμέσως σε πειθαρχικό έλεγχο», έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σε ό,τι αφορά στα όσα ειπώθηκαν περί εμπλοκής και δεύτερου αστυνομικού στην υπόθεση, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει μέχρι στιγμής. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση εμφανιζόταν ως αστυνομικός σε ένα από τα ψεύτικα προφίλ που διατηρούσε.

Αξίζει να επισημανθεί ότι  νωρίτερα σήμερα ο συνήγορος της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε ότι έχει πληροφορίες για δύο αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο κ. Λύτρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «εγώ το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και πολλές συλλήψεις». Υπενθύμισε, ακόμη, πως «η μητέρα της 12χρονης μου έχει πει πως στο κατάστημα του 53χρονου σύχναζαν αστυνομικοί, εν ενεργεία και μη».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-10-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά