Logo

Δίκη Ινδαρέ: Οι αστυνομικοί έψαχναν να βρουν εξιλαστήρια θύματα, είπε η σύζυγος του σκηνοθέτη



 
 

Αναβίωσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας η βία που επέδειξαν το Δεκέμβριο του 2019 οι αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να εκικενώσουν κατάληψη στο Κουκάκι.

Συγκεκριμένα, στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας άρχισε να εκδικάζεται η υπόθεση με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Ινδαρέ και τους δύο γιους του.

Οι τρεις κατηγορούμενη αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της  βίας κατά υπαλλήλων, της απόπειρας παράνομης βίας, της εξύβρισης, της απείθειας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης οπλοκατοχής και της  διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας. 

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν δύο αστυνομικοί και η σύζυγός του σκηνοθέτη και μητέρα των δύο γιων του, η οποία περιέγραψε  στο ακροατήριο ένα κρεσέντο απρόκλητης αστυνομικής βίας και απειλών που βίωσαν η ίδια, ο Δημήτρης Ινδαρές και τα δύο παιδιά τους. 

Ως μάρτυρες κατηγορητηρίου κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί. 

«Είδαμε τους δυο που καταδιώκαμε είχαν αλλαγμένα ρούχα. Ο κύριος ο μεγαλύτερης ηλικίας (ο πατέρας) ήρθε και μου άρπαξε τον εξοπλισμό μου. Αγκάλιασα τον εξοπλισμό μου, πέσαμε κάτω και του έβαλα χειροπέδες. Με τους άλλους δυο, ασχολήθηκαν οι συνάδελφοί μου. Υπήρχε μεγάλη αντίδραση, εγώ έκανα τη σύλληψη του πατέρα», κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας.

«Είδα δυο άτομα. Μας πέταγαν βαριά αντικείμενα ακόμη και ψυγείο. Μισή ώρα κράτησε η επιχείρηση», είπε ο δεύτερος αστυνομικός στην κατάθεση του.

Η υπεράσπιση των τριών κατηγορούμενων, έκανε πάντως λόγο για αντιφάσεις στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και ζήτησε να προβληθούν στο δικαστήριο βίντεο που έχουν τραβηχτεί από εκείνο το βράδυ, αλλά ο εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε. Σημειώνεται επίσης ότι από τους τρεις αστυνομικούς μάρτυρες κατηγορίας, ο ένας απουσίαζε.

Διαφορετική ήταν η εικόνα που περιέγραψε στους δικαστές η μητέρα των δύο παιδιών και σύζυγος του σκηνοθέτη, η οποία είπε: 

Η μητέρα των δύο κατηγορούμενων και σύζυγος του τρίτου, κατάθεσε ότι είδε τους αστυνομικούς να ανταλλάσσουν βρισιές με εκείνους που ήταν στο υπό κατάληψη κτίριο, το πρώτο που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι της.

Όπως περιέγραψεδ, ο  σύζυγός της Δημήτρης Ινδαρές, κατέβηκε προκειμένου να μετακινήσει το αυτοκίνητό τους, για την περίπτωση που τα επεισόδια στο σημείο θα έπαιρναν έκταση. Ξαφνικά, όπως είπε, άκουσε πάνω στην ταράτσα του σπιτιού βήματα. Σύμφωνα με την περιγραφή της, ο σύζυγος και τα παιδιά της, ανέβηκαν να δουν τι συμβαίνει και βρέθηκαν δεμένου πισθάγκωνα.

«Ο σύζυγός μου ντύθηκε και πήγε να μαζέψει το αμάξι μας που ήταν κάτω παρκαρισμένο. Τα παιδιά μας βγήκαν στο μπαλκόνι και τους έλεγα μπείτε μέσα.  Φοβόμουν. Κάποια στιγμή ενώ είμαι στη κουζίνα και φτιάχνω καφέ ακούμε πάνω στη ταράτσα μας βήματα και βλέπω το σύζυγό μου να πηγαίνει προς το μπαλκόνι. Πρώτα ανέβηκε ο σύζυγος μαζί με τον μικρό μας γιο. Τον μεγάλο τον έστειλα εγώ. Εγώ συνέχιζα να ακούω φωνές. Ανέβηκα με το νυχτικό στη ταράτσα. Είδα και τους τρεις πεσμένους μπρούμυτα δεμένους πισθάγκωνα και να τους πατάνε το κεφάλι», ανέφερε.

Μάλιστα έκανε λόγο για  ευθεία απειλή από αστυνομικό.  «Ήρθε ένας κατά πάνω μου – αστυνομικός με full face – και μου είπε: ‘’φύγε αν ξαναμιλήσεις θα σε πετάξω από κάτω από τη σκάλα’’. Πήρα το 100 μέσα στην απελπισία μου και τους είπα ότι δέρνουν τα παιδιά μου στην ταράτσα. Μετά επικοινώνησα με δικηγόρους και έψαχνα να ζητήσω βοήθεια. Κάλεσα ακόμη δικηγόρους και μετά κανάλι» είπε συγκεκριμένα η γυναίκα.

Πρόεδρος: Τα κανάλια δεν είναι αστυνομικοί.

Μάρτυρας: Μίλαγα στο ραδιόφωνο και χτυπούν το κουδούνι και ανοίγω. Μπαίνουν  μέσα αστυνομικοί και μια εισαγγελέας. Τους λέω τι ψάΤχνετε;  «Υπάρχουν  υπόνοιες ότι έχετε καταληψίες», μου απάντησε η εισαγγελέας. Δεν με άφηναν να ανέβω στην ταράτσα πια. Είχαν κάνει ένα σπίτι άνω  κάτω. Η εισαγγελέας μου είπε να κάνω καταγγελία για αστυνομική βία.

Πρόεδρος: Δυο αστυνομικοί κατηγορηματικά αναφέρθηκαν στους γιους σας. Γιατί μίλησαν για τα παιδιά σας;

Μάρτυρας: Τους ξέφυγαν οι καταληψίες. Ήταν εξαγριωμένοι βρέθηκαν μπροστά τους οι δικοί μου άνθρωποι τους πλάκωσαν τους ξύλο.

Πρόεδρος: Εδώ δεν δικάζονται οι αστυνομικοί αλλά οι γιοι σας και ο σύζυγός σας…

Μάρτυρας: Έψαχναν να βρουν εξιλαστήρια θύματα…

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Νοεμβρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά