Logo

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις 9 Ιανουαρίου η δίκη για ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας



 
 

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθεί στις 9 Ιανουαρίου Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, η 33χρονη είχε προσπαθήσει να σκοτώσει την  κόρη της με κεταμίνημέσα στο νοσοκομείο των Πατρών τον Απρίλιο του 2021. Δεν τα κατάφερε αλλά το παιδί κατέστη εξαιτίας της τετραπληγικό. Ο εισαγγελέας Γ. Νούλης σημείωνε στην πρότασή του ότι η απόπειρα δολοφονίας αποφεύχθηκε όχι επειδή η Ρούλα Πισπιρίγκου υπαναχώρησε, «αλλά από αίτια ανεξάρτητα της θελήσεώς της». Ειδικότερα, αν και το προσωπικό του νοσοκομείου ενημερώθηκε «καθυστερημένα» από την ίδια και βρήκε το παιδί «άσφυγμο, απνοϊκό, ωχρό και με μυδρίαση, επιχείρησε επιτυχώς καρδιακή και πνευμονική αναζωογόνησή του». Έπειτα από πενήντα λεπτά, το παιδί «ανένηψε και τελικώς επέζησε», αλλά με σοβαρές συνέπειες για την υγεία του, δηλαδή «υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια, που του επέφερε σπαστική τετραπληγία, με περαιτέρω αποτέλεσμα τη μόνιμη αναπηρία του».

Ύστερα από δέκα μήνες, στις 29 Ιανουαρίου 2022, η χορήγηση κεταμίνης υπήρξε, κατά το βούλευμα, θανατηφόρα για την 9χρονη. Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν ότι η κατηγορουμένη τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.  Ειδικότερα, η Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι «χορήγησε στην 9χρονη, δολίως και εν αγνοία των θεραπόντων ιατρών, σκεύασμα που περιείχε τη δραστική ουσία κεταμίνη», η οποία συγκαταλέγεται στις ναρκωτικές ουσίες και «επιφέρει αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή». Η χορήγησή της είχε αποτέλεσμα τον θάνατο του παιδιού, έπειτα από λίγη ώρα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην ανακρίτρια και για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-11-2022 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά