Logo

Ποινική δίωξη στον 27χρονο αντιεξουσιαστή για την επίθεση στα γραφεία της Real



 
 

Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή ο 27χρονος, ο οποίος φέρεται ως μέλος της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας» που είχε αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις στα γραφεία της Real, σε τρεις τράπεζες, στα γραφεία της Ν.Δ. στην Πεύκη και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε δίωξη σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση, έκρηξη κατ´ εξακολούθηση και από κοινού από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για πρόσωπα και πράγματα κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, και σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, διακεκριμμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας μεγάλης αξίας, παράνομη κατοχή όπλων και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Με τη σειρά της η ΕΛ.ΑΣ., μετά τις χθεσινές διαρροές, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως πρόκειται για αρχηγικό στέλεχος της «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας», η οποία στο πλαίσιο της διαρκούς δράσης της, σχεδίασε και πραγματοποίησε σε χρονικό διάστημα δύο ετών (από 16 Ιουλίου 2020 έως 13 Ιουλίου 2022) τις παραπάνω επιθέσεις:

Ο άνδρας συνελήφθη κατά την διάρκεια της χθεσινής ντροπιαστικής επιχείρησης της αστυνομίας στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, η οποία έγινε με πρόσχημα τον εντοπισμό του και κατά την οποία οι ένστολοι επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ καταστολής και αυταρχισμού συλλαμβάνοντας 78 άτομα.

Η Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών έκανε λόγο χθες σε αναρτήσεις της για «απαγωγή» τουλάχιστον τριών ατόμων και για το ότι είδαν αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας «να κουβαλάνε πράγματα μες στο κτήριο», ενώ ανεξάρτητες αναρτήσεις μιλούσαν για επιχείρηση από πόρτα σε πόρτα.

Όπως σημειώνει σήμερα η «Εφ.Συν.», οι πληροφορίες δεν γινόταν να διασταυρωθούν από δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο πεδίο, αφού βρίσκονταν περιορισμένοι στα σημεία που τους είχαν υποδείξει οι ίδιες οι αστυνομικές δυνάμεις με επιχείρημα της… διαφύλαξης της σωματικής τους ακεραιότητας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2022 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά