Logo

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη για την κατάληψη “Mundo Nuevo”- Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες



 
 

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι τέσσερις συλληφθέντες για την εκκένωση της κατάληψης “Mundo Nuevo”, στη Θεσσαλονίκη.

Προηγουμένως σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων ασκήθηκε  ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, με παραμονή χωρίς τη θέληση δικαιούχου, από κοινού και για κατάληψη δημοτικού κτήματος από κοινού.

Εκκένωση κατάληψης: Το χρονικό

Όπως μεταδίδει το grtimes.gr,  οι παραπάνω συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης-εκκένωσης, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία βρέθηκαν εντός του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σιατίστης και Φιλίππου που τελούσε υπό κατάληψη από το 2015.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διαφορετικά κλιμάκια της ΓΑΔΘ, οι οποίοι νωρίς το πρωί επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν άτομα τα οποία αρχικά προσήχθησαν για έλεγχο. Από τις προσαγωγές οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις αρχές Δεκεμβρίου, λόγω απουσίας μαρτύρων ενώ ήρε την κράτηση των κατηγορουμένων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-11-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά