Logo

Ειδικό Δικαστήριο: Αυλαία στη δίκη των τηλεοπτικών αδειών - Με συνήγορο υπεράσπισης και τον Λοβέρδο ο Καλογρίτσας



 
 

Πλάι-πλάι κάθισαν στο Ειδικό Δικαστήριο ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος.

Πρόκειται για το δεύτερο Ειδικό Δικαστήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο με κατηγορούμενους σε βαθμό πλημμελήματος τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών .

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και μέχρι και πριν και από λίγους μήνες κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis, μέχρι που απηλλάγη με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου τον περασμένο Αύγουστο είναι ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα μαζί με το δικηγόρο Ευάγγελο Καραχάλιο.

Το Δικαστήριο άνοιξε την αυλαία του με την κατάθεση του οικονομολόγου Κυριάκου Τόμπρα και πρώην στελέχους των ΑΝ.ΕΛ.

Είναι το πέμπτο κατά σειρά Ειδικό Δικαστήριο της μεταπολίτευσης το οποίο ουσιαστικά βασίστηκε στο δόλιο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής «παρωδία» που στήθηκε στη Βουλή.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραπέμπει το Νίκο Παππά εκδικητικά μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των καναλαρχών, επειδή τους έβαλε για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παππάς έχει παραπεμφθεί με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος αφού το κακούργημα της δωροληψίας για το οποίο είχε κατηγορηθεί απαλείφθηκε από το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής λόγω έλλειψης στοιχείων. Από την πλευρά του ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει παραπεμφθεί για ηθική αυτουργία στη φερόμενη παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού.

Ο επιχειρηματίας είναι αυτός πάνω στον οποίο στήθηκε το αφήγημα της παρέμβασης Παππά στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς είχε υποστηρίξει ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από τον  επιχειρηματικό κολοσσό CCC-Consolitaded Contractors Group, ο οποίος ανήκει στη Λιβανέζικη οικογένεια Χούρι. Μια υπόθεση που είχε κριθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, καθώς η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ, της οικογένεια Χρήστου Καλογρίτσα υποχρεώθηκε να επιστρέψει 3 εκατ. ευρώ στην CCC τα οποία είχε λάβει στο πλαίσιο εκτέλεσης υπεργολαβίας, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση.

Η δήλωση Καλογρίτσα

Σε δήλωσή του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας έκανε λόγο για ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς στην υπόθεση που «επέτρεψαν» όπως είπε να διασυρθεί δημοσίως.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση Καλογρίτσα:

Οι υπεύθυνοι της υπόθεσης που βρίσκεται υπό την κρίση σας με κατέστρεψαν οικονομικά,  επέτρεψαν να διασυρθώ δημοσίως  με αναλήθειες,   ψεύδη   και ανυπόστατες συκοφαντίες. Δυστυχώς κανένας από τους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς των σε βάρος μου εγκλημάτων δεν βρήκε το θάρρος, ως όφειλε, να διαψεύσει τα όσα εναντίον μου ελέγοντο. Και το χειρότερο απ’ όσα υπέστην, ήταν η καταστροφή της υγείας μελών της οικογενείας μου.

Ενώ συνέβαιναν αυτά και  έτρεχα σε γιατρούς, νοσοκομεία και δικηγόρους, επέλεγα συνειδητά να σιωπήσω. Η στάση μου αυτή της σιωπής ήταν πολιτική και μόνο πολιτική. Όσοι γνωρίζουν τους ηθικούς κανόνες της Αριστεράς και του χαρακτήρα μου καταλαβαίνουν.

Μίλησα μόνο μπροστά στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Κι αυτό πότε; Μόνον όταν προσπάθησαν να την εξαπατήσουν εκείνοι  (Samer Khoury και λοιποί)   που μεθόδευσαν   αυτή   τη   θλιβερή   υπόθεση,   επιχειρώντας   να   μετατρέψουν   μια στημένη,   σκοπίμως   ψευδή   και   διάτρητη   διαιτητική   απόφαση   σε   απόφαση ελληνικού   δικαστηρίου,   παραπλανώντας   τον   Έλληνα   Δικαστή και, το κυριότερο, υποτιμώντας την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σήμερα είμαστε   εδώ. Οι ίδιοι   άνθρωποι   στους   οποίους   αναφέρθηκα αγωνίστηκαν να μετατραπώ σε κατηγορούμενο. Επίσης σκοπίμως δεν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η προσπάθεια να μειωθεί η δικονομική αξία της κατάθεσής μου είναι καταφανής. Είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Αφού φτάσαμε ως εδώ πρέπει να πω όλη την αλήθεια και να την   αποδείξω   με   τα   στοιχεία   που   διαθέτω.   Η   αλήθεια   θα   περάσει   από   το Δικαστήριό σας. Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-11-2022 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά