Logo

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο - Προέκυψε διαφωνία για την προφυλάκισή του [βίντεο+φωτο]



 
 

Διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα προέκυψε για την προφυλάκιση του 34χρονου αστυνομικού που κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Ο αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρις ότου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφανθεί με βούλευμα οριστικά για την τύχη του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας ζήτησε την προσωρινή κράτησή του και ο ανακριτής είχε την άποψη πως ο αστυνομικός έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σε βάρος του αστυνομικού που οδηγήθηκε στα Δικαστήρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Στην προανακριτική του κατάθεση ο κατηγορούμενος αφού αναφέρθηκε στο περιστατικό της καταδίωξης υποστήριξε: «Στόχευσα όσο μπορούσα να στοχεύσω χαμηλά και σε καμιά περίπτωση προς την πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού», είπε.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού Αλέξης Κούγιας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Να βρει την υγειά του το παιδί και να γυρίσει στην οικογένειά του. Η ανθρώπινη ζωή είναι το πρωτεύον όπως και η ελευθερία, αν κάποιος στερείται την ελευθερία του είναι σαν να πεθαίνει κάθε μέρα» είπε με νόημα ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, ενώ πρόσθεσε ότι: «Αυτό μου προκαλεί αρνητική εντύπωση είναι ότι ο συνάδελφος ο οποίος εκπροσωπεί την υποστήριξη κατηγορίας έχει πρόσβαση στη δικογραφία. Όπως γνωρίζετε με τον νέο κωδικά ποινικής δικονομίας πρόσβαση στην δικογραφία μπορούμε να έχουμε μόνο εμείς. Μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη δικογραφία δηλώνοντας υποστήριξη κατηγορίας μετά την απολογία του κυρίου κατηγορουμένου».

Έξω από το δικαστικό μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί Ρομά οι οποίοι απειλούν πως αν ο κατηγορούμενος αφεθεί ελεύθερος η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.

Ανέφεραν τους πυροβολισμούς μετά από 28 λεπτά

Εν τω μεταξύ από τους διαλόγους που είχαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης μετά το τραγικό περιστατικό προκύπτει ότι ανέφεραν πως είχαν πυροβολήσει τον 16χρονο, ότι χρειάστηκε να περάσουν 28 ολόκληρα λεπτά για να αναφέρουν ότι ο 16χρονος είχε πυροβοληθεί.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-12-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά