Logo

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη



 
 

Λίγα 24ωρα μετά το ύστατο, σπαρακτικό, αντίο στον Κώστα Φραγκούλη από συγγενείς και φίλους του που απαιτούν Δικαιοσύνη, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ αφήνεται ελεύθερος.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άρει με την παραπάνω απόφαση τη διχογνωμία, που είχε προκύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με αποτέλεσμα ο 34χρονος να βρίσκεται μέχρι τώρα σε κατ' οίκον περιορισμό.

Το Συμβούλιο, επικεφαλής του οποίου ορίστηκε προ ημερών ο Φίλιππος Τσιώτας, συμφώνησε επί της ουσίας με τον α' τακτικό ανακριτή, ο οποίος είχε ζητήσει ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια αυτός είναι ο μόνος όρος που του επιβλήθηκε σήμερα.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε -μεταξύ άλλων- τονίσει στην πρότασή του ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει τον 16χρονο στην προκειμένη περίπτωση.

Μάλιστα, όλα τα να δεδομένα των τελευταίων ημερών είχαν αλλάξει προς το χειρότερο για το δράστη, αφού το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ξεκάθαρα ότι ο πυροβολισμός εναντίον του ανήλικου είχε πύλη εισόδου την πίσω αριστερή πλευρά του κρανίου, ήταν δηλαδή «από πίσω».

Το εύρημα δείχνει ότι το θύμα προσπαθούσε απλώς να διαφύγει και δεν ήταν σε κατάσταση επίθεσης, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας με δόλο» και όχι με αυτή της «απόπειρας», αφού ο άτυχος νεαρός κατέληξε μετά από οκτώ μέρες στην εντατική, την περασμένη Τρίτη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-12-2022 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά