Logo

Γιώργος Κύρτσος: Υπέβαλε μηνύσεις κατά της Βασιλικής Βλάχου και του Παναγιώτη Κοντολέοντα για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ [βίντεο]



 
 

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσης συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μήνυση κατά της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου και του πρώην διοικητή της ίδιας υπηρεσίας, Παναγιώτη Κοντολέοντα και κατά άλλων προσώπων (μεταξύ των οποίων και της αστυνομικού Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου) που έχουν εμπλακεί στις υποκλοπές των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων.

Ο κ. Κύρτσος ζητά να ασκηθεί σε βάρος των μηνυθέντων ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα:

α. κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος.
β. της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας.
γ. της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών και των όρων και της διαδικασίας άρσης αυτού.
δ.  της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα συνδρομητών ή χρηστών ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος.
ε. της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε βαθμό κακουργήματος.
στ.  της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Γιώργος Κύρτσος μετά την υποβολή της μήνυσης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Κατέθεσα μήνυση εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου. Αντιδρώ ως Έλληνας Πολίτης, γιατί θεωρώ ότι καταπατώνται τα συνταγματικά και δημοκρατικά μου δικαιώματα. Φυσικά αντιδρώ και ως Ευρωβουλευτής γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να συμμετέχω στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να θεωρούμαι ύποπτος, επικίνδυνος μάλλον για την εθνική ασφάλεια στην πατρίδα μου. Αυτά είναι απαράδεκτα και ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Φυσικά θα δώσω και μια ευρωπαϊκή συνέχεια στην υπόθεση».

Εξάλλου σε πρωινή του ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του Renew Europe είχε γράψει:

«Ξεκινάω σήμερα την υποβολή μηνύσεων σε ορισμένους από αυτούς που έστησαν την παρακολούθησή μου-που τεκμηρίωσε η ΑΔΑΕ– επειδή είμαι… κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Η στάση της Δικαιοσύνης θα δείξει αν είμαστε ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου ή επιστρέψαμε σε άλλες καταστάσεις».

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-12-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά