Logo

Ισόβια στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο [φωτο]



 
 

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου ο 31χρονος που πέταξε από τα βράχια και σκότωσε τη σύντροφό του Γαρυφαλλιά Ψαράκου, τον Ιούλιο του 2021 στη Φολέγανδρο.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Ο 31χρονος στην απολογία του ανέφερε μεταξύ των άλλων: «Θυμάμαι την Γαρυφαλλιά να λέει “Τι είναι αυτό που κάνεις;” και όχι να φωνάζει βοήθεια. Δεν θυμάμαι να την σπρώχνω και δεν θυμάμαι πώς έπεσε στα βράχια. Κάποια στιγμή, με θυμάμαι να παίρνω το σακίδιό μου από το αυτοκίνητο και να πηγαίνω μέσα στην θάλασσα προκειμένου να της προσφέρω τις πρώτες βοήθειες. Της έκανα τεχνητές αναπνοές και της έδωσα το φιλί της ζωής για να την σώσω. Κάποια στιγμή είδα ότι το πρόσωπό της είχε ασπρίσει και ότι τα χείλη της είχαν μελανιάσει και έβγαζε αφρούς και νερά από το στόμα της. Τότε κατάλαβα ότι ήταν νεκρή».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε σε βρασμό ψυχής ορμής, λόγω του τροχαίου ατυχήματος που είχε προηγηθεί, αλλά το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-12-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά