Logo

Trafficking στην Ηλιούπολη: Ελεύθερος ο αστυνομικός παρά την κάθειρξη των 5,5 ετών - Δακρυγόνα και επεισόδια στα δικαστήρια [βίντεο]



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλλε ποινή κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση  στον απότακτο αστυνομικό που ήταν κατηγορούμενος για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη, αφού προηγήθηκε μια επεισοδιακή δίκη.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Παράλληλα απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση του ελαφρυντικού της  καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Ο παρά την καταδίκη του ο  αστυνομικός θα βρεθεί εκτός φυλακής, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Έτσι θα κυκλοφορεί ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τρου, μέχρι η υπόθεση να κριθεί σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήυνας. 

Ο απότακτος  αστυνομικός, αθωώθηκε για τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης, της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος της 25χρονης δεύτερης κοπέλας, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ένοχος κρίθηκε με οριακή πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος της 19χρονης.

Στον πατέρα της 19χρονης επιβλήθηκε ποινή 6 μηνών κάθειρξης και πρόστιμο 600 ευρώ για οπλοκατοχή.

Η ποινή για τον τρίτο κατηγορούμενο είναι 12 έτη και 10 μέρες, εξαγοράσιμες με 5 ευρώ ανά ημέρα. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εμπορία ανθρώπων, μαστροπεία και ναρκωτικά.

Τα επεισόδια 

Η εκφώνηση της απόφασης επί της ενοχής ήταν επεισοδιακή.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο απότακτος αστυνομικός κρίθηκε ένοχος μόνο  για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου με θύημα την 19χρονη. Αντίθετα, κηρύχθηκε αθώος  σχετικά με τα αδικήματα του βιασμού της 19χρονης, της εμπορίας ανθρώπου αναφορικά με την 25χρονη κοπέλα, της διακίνησης ναρκωτικών και την οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Παράλληλα, ένοχος κρίθηκε και ο πρώην σύντροφος της 19χρονος για εμπορία ανθρώπου. Από την άλλη, ο πατέρας της κοπέλας κρίθηκε αθώος.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής , ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο ΜΟΔ για να σταθούν στο πλευρό της 19χρονης και της 25χρονης.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στην δικαστική αίθουσα, ενώ προχώρησαν και σε χρήση χημικών εντός του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

 

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο ΜΟΔ για να σταθούν στο πλευρό της 19χρονης και της 25χρονης.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στην δικαστική αίθουσα, ενώ προχώρησαν και σε χρήση χημικών εντός του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η δικαστική κρίση αρχικά  «πάγωσε» το ακροατήριο και στη συνέχεια δημιούργησε αισθήματα οργής. Η ένταση δεν άργησε να επικρατήσει με το κοινό να φωνάζει «ντροπή σας σκουπίδια».

Τότε δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στην αίθουσα και  έβγαλαν έξω με τη βία τον κόσμο χρησιμοποιώντας δακρυγόνα.

Λίγο νωρίτερα ο  δικηγόρος του αστυνομικού στην αγόρευσή του, φέρεται να χαρακτήρισε το θύμα «πορνοστάρ» με «σκάρτη ψυχή», υποστηρίζοντας ότι όλα όσα έγιναν ήταν επιλογή της.

Απαλλαγή είχε προτείνει και ο εισαγγελέας  – «Μπορούσε να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της»

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε απαλλαγή του αστυνομικού από τις κατηγορίες. Μάλιστα είπε πως η 20χρονη «μπορούσε να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της», υπονοώντας ότι ήταν δική της επιλογή να μπει σε μια σχέση που την οδήγησε στην εκπόρνευση αλλά και στα πλατό των ταινιών πορνό όπου την οδηγούσε ο 40χρονος για να γίνει πορνοστάρ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι βαρύτατες κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό δεν αποδείχθηκαν ούτε για τον αστυνομικό ούτε για τον πατέρα της και πως το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων δεν θεμελιώνεται. «Χρειαζόμασταν πλήρεις αποδείξεις και δεν τις είχαμε. Οι άνθρωποι δεν καταδικάζονται με ιδεοληψίες» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμμετοχή της κοπέλας στις ερωτικές ταινίες, καθώς η ίδια είχε καταθέσει ότι την υποχρέωσε ο πρώην αστυνομικός να τις γυρίσει. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, από τα βίντεο προκύπτει ότι ήταν «μία σχέση που την απολάμβαναν μαζί». Επιπλέον στηριζόμενος στην κατάθεση του μάρτυρα και γνωστού παραγωγού ερωτικών ταινιών Δημήτρη Σειρηνάκη ο εισαγγελέας είπε ότι η νεαρή «ήταν σε θέση να διαπραγματεύεται μόνη της τα ποσά τα οποία εισέπραττε από τις αισθησιακές ταινίες στις οποίες έπαιρνε μέρος», αλλά και πως «προτάθηκε ακόμα και για βραβείο για τη συμμετοχή της στις ταινίες αυτές».

Για όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2021, όταν η κοπέλα διέφυγε από το διαμέρισμα και ζήτησε βοήθεια από υπάλληλο κοντινής καφετέριας, ο εισαγγελέας είπε: «Πράγματι ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε την καταγγέλλουσα. Δεν αποδείχθηκε όμως ο βιασμός της, όπως βεβαίωσαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, ούτε προηγούμενη βία».

Απευθυνόμενος στους ενόρκους ο εισαγγελέας αναρωτήθηκε: «Θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο εκδοχές. Η μία είναι ότι από πολύ μικρή ηλικία, και ούσα ανεπανόρθωτα τραυματισμένη, παρασύρθηκε από άλλους ανθρώπους. Και η άλλη εκδοχή είναι ότι επέλεξε να ακολουθήσει έναν τέτοιο δρόμο. Και η λέξη που πρέπει να δώσουμε σημασία εδώ είναι η έννοια “ευάλωτος”. Και για να το κάνω πιο εύκολο, η τελική κρίση όλων μας θα έρθει αβίαστα αν απαντήσουμε σε μια ερώτηση: μπορούσε να πράξει αλλιώς; Είχε την πραγματική δυνατότητα να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο; Κατά την άποψή μου, την είχε».

Αλλά και για τον πατέρα της 20χρονης, ο οποίος καταγγέλθηκε από την ίδια ότι τη βίαζε από τα 11 χρόνια της, ο εισαγγελέας είπε πως εξετάστηκε από γυναικολόγο το 2018 χωρίς να εντοπιστούν σχετικά ευρήματα και παρότι ο αδελφός της και η μητέρα της τον περιέγραψαν με μελανά χρώματα, τόνισε πως ο κατηγορούμενος πατέρας τούς παρείχε τα πάντα. Χρησιμοποίησε μάλιστα τον χαρακτηρισμό «κουβαλητής» και πως θα μπορούσε να έχει καλύτερη εποπτεία της κόρης του.

Ο ίδιος πρότεινε την ενοχή του πρώην αστυνομικού μόνο για την κατηγορία της σωματικής βλάβης, ενώ για τον πατέρα για την κατοχή μιας μεταλλικής ράβδου. «Θεωρώ ότι δεν προέβη σε καμία γενετήσια πράξη με την κόρη του. Και για το μαχαίρι, είναι ένα κοινό μαχαίρι με λάμα 10 εκ.» τόνισε ο εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι η φρίκη αποκαλύφθηκε όταν η 19χρονη τότε κοπέλα, κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του κατηγορουμένου και μίλησε σε μία υπάλληλο της καφετέριας απ’ όπου έπαιρνε συχνά καφέ για τον εφιάλτη της. Στη συνέχεια άλλες δύο κοπέλες κατήγγειλαν τον αστυνομικό ότι εξέδιδε και αυτές και τις υποχρέωνε να παίζουν σε ταινίες πορνό.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-12-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά