Logo

Εισαγγελέας Ειδικού δικαστηρίου: Αμφίβολη η εγκυρότητα των sms Καλογρίτσα



 
 

Τη μη νόμιμη και μη ορθή αποτύπωση του περιεχομένου των sms Καλογρίτσα-Παππά, που προσκόμισε η πλευρά Καλογρίτσα, σημείωσε πριν από λίγο η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή, καταθέτοντας την άποψή της επί της χθεσινής ένστασης των συνηγόρων υπεράσπισης του Ν. Παππά και της κατάθεσης πραγματογνωμοσύνης, η οποία συμπεραίνει ότι δεν μπορεί να βεβαιωθεί η γνησιότητα προέλευσης των γραπτών μηνυμάτων, ενώ κάποια από αυτά έχουν υποστεί αλλοιώσεις.

Η Εισαγγελέας αφού επισήμανε ότι το δικαστήριο δεν έχει βεβαιότητα περί της γνησιότητας των συγκεκριμένων στοιχείων, πρότεινε την ανάγνωσή τους ως απλά ιδιωτικά έγγραφα, με δεδομένη πάντα την αμφίβολη εγκυρότητά τους, απορρίπτοντας πάντως την ένσταση των συνηγόρων Παππά να μη διαβαστούν καθόλου.

Πρόσθεσε επίσης πως θα πρέπει να γίνει εξαγωγή των μηνυμάτων από αρμόδιες αρχές (πχ. ΕΛΑΣ) και όχι από ιδιώτη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη των SMS που διαβάστηκε χθες στο δικαστήριο, «από την εξέταση και τον έλεγχο των έξι φωτοτυπιών που εμφανίζονται ως εκτυπώσεις μηνυμάτων από κινητό τηλέφωνο διαπιστώνονται μια σειρά από συμπεράσματα». Συγκεκριμένα, «τα έξι έγγραφα εμφανίζουν διαφορετική εικόνα», «η ποιότητα αναπαραγωγής ποικίλλει», ενώ εντοπίζονται σημεία αλλοίωσης και απόσβεσης στον αποστολέα των μηνυμάτων», καθώς και «πιθανές αποσβέσεις».

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανεγνώσθησαν, στην πραγματογνωμοσύνη εντοπίζεται «σημείο πιθανής ψηφιακής παρέμβασης και ειδικότερα στο σημείο με τα υποτιθέμενα ποσοστά του SMS, εντοπίζονται ευρήματα κώδικα αναγνώρισης που αποδεικνύουν ότι το εξετασθέν έγγραφο αποδεικνύει φωτογραφικό αντίγραφο άλλης γενιάς που εκτυπώθηκε από εκτυπωτή με λέιζερ».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-1-2023 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά