Logo

Πέτρος Φιλιππίδης: Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών - Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους



 
 

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης για την κατηγορία του βιασμού κατ' εξακολούθηση σε βάρος μίας συναδέλφου του ηθοποιού το 2008.

Αντίθετα, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, που συνέβησαν το 2010 και το 2014. 

Οι συνήγοροι του Φιλιππίδη ζήτησαν να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το δικαστήριο συνεχίζει τη συνεδρίασή του πρκριμένου να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και στη συνέχεια για το ύψος της ποινής που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο.

Το Δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας τς έδρας πρότεινε να επιβληθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη ποινή κάθειρξης 6 ετών για την κάθε μία από τις απόπειρες βιασμού. και κατά συγχώνευση ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Τελικά, το Δικαστήριο του επέβελε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και δέχθηκε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι την κατ' έφεσιν δίκη του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τουστο ΑΤ της περιοχής όπου διαμένει το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά