Logo

Δίκη Άλκη Καμπανού: Τι κατέθεσε μάρτυρας που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης



 
 

Με την κατάθεση ενός 20χρονου ο οποίος βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης κατά του Άλκη Καμπανού συνεχίζεται για ένατη ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση.

Ο νεαρός ήταν συνοδηγός σε αυτοκίνητο που διερχόταν από το σημείο. Μάλιστα, το όχημα βρέθηκε πίσω από τα ακινητοοποιημένα αυτοκίνητα των δραστών. Σύμφωνα με το thestival.gr, o μάρτυρας περιέγραψε πως βρέθηκε στο σημείο και πως βίωσε την κατάσταση.

«Ήμουν με το φίλο μου, είχαμε πάει Τούμπα για φαγητό και γυρνούσαμε προς τον Φοίνικα, να κάτσουμε να φάμε και να πάμε σπίτια μας. Έτυχε να περνάμε από την περιοχή και να συμβαίνει αυτό μπροστά μας», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Κατεβαίναμε την Πλαστηρα και είχαμε μπροστά μας τα τρία αυτοκίνητα. Όταν τα τρία αυτοκίνητα έφτασαν κοντά στο γήπεδο του Άρη, το ένα έστριψε αριστερά και τα δυο σταμάτησαν μπροστά μας.

Εμείς σταματήσαμε γιατί σταμάτησαν αυτοί. Σταματήσαμε πίσω τους».

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας ανέφερε πως θυμάται να βγαίνουν περίπου 4-5 άτομα από το κάθε αυτοκίνητο από τα δυο που ήταν μπροστά τους. Όπως είπε, οι περισσότεροι φορούσαν κουκούλες και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να διακρίνει τα πρόσωπα των δραστών ενώ θυμάται από το ένα αυτοκίνητο να ανοίγουν το πορτμπαγκάζ και να βγάζουν αντικείμενα.

«Ήταν σαν σαν βγάζουν ένα ξύλο, ένα σίδερο, δεν είδα», είπε.

Ο 20χρονος τόνισε πως από το σημείο που βρισκόταν δεν υπήρχε οπτική επαφή με το συμβάν. Ωστόσο, άκουσε φωνές, βογκητά και βρισιές όπως «γ@μ@ τον Άρη, θα σας γ@μ@σο@με».

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως μετά τις φωνές που άκουσε, είδε άτομα να τρέχουν και να επιστρέφουν στα αυτοκίνητα.

Το ένα αυτοκίνητο με τους δράστες έφυγε ευθεία, όπου μάλιστα είχαν φτάσει οπαδοί του Άρη, αφού πέταξαν καρέκλες προς το ΙΧ. Το δεύτερο ΙΧ, πήγε δεξιά, ανάποδα στον μονόδρομο.

«Εμείς είπαμε θα μας πάρει και εμάς η μπάλα θα μας σπάσουν το αυτοκίνητο μη γίνει κάτι με εμάς γι’ αυτό πήγαμε δεξιά ανάποδα σε μονόδρομο», ανέφερε ο 20χρονος μάρτυρας.

Όπως τόνισε ο συνοδηγός, έμαθε τι έγινε την επόμενη μέρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Εισαγγελέως ο 20χρονος μάρτυρας είπε πως ο ίδιος αλλά και ο φίλος του, οδηγός του οχήματος, πήγαν αυτοβούλως στην Αστυνομία να καταθέσουν για το περιστατικό, αφού στα βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, φαινόταν το αυτοκίνητό τους.

«Είδαμε τι έγινε, βγήκε το αυτοκίνητό μας στο βίντεο και είπαμε θα μπλέξουμε από το πουθενά και αποφασίσαμε να πάμε στην Αστυνομία να μιλήσουμε», δήλωσε.

Ερωτηθείς για το ότι δεν κατέγραψε τα όσα έβλεπε με το κινητό του τηλέφωνο ο μάρτυρας απάντησε πως δεν το έκανε επειδή φοβήθηκε μήπως οι δράστες επιτεθουν σε εκείνον και τον φίλο του.

Τι λέει ο δικηγόρος ενός κατηγορουμένου

«Η εξέλιξη της αποδεικτικής διαδικασίας έχει εντυπωσιάσει τους παράγοντες της δίκης, όλα τα δεδομένα αναλύονται σε απόλυτο βαθμό», λέει ο δικηγόρος του αλβανικής καταγωγής τέταρτου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Άλκη, Παρασκευάς Σπυράτος, στο GRTimes.

Σύμφωνα με τον Παρασκευά Σπυράτο, η ακροαματική διαδικασία εξελίσσεται με ενδιαφέρον. Όπως ο ίδιος επισημαίνει καθένας από τους 12 κατηγορούμενους είχε διαφορετικό βαθμό συμμετοχής στο τραγικό περιστατικό.

Όσον αφορά στον δικό του εντολέα τον 19χρονο αλβανικής καταγωγής είπε ότι από την αρχή εξέφρασε συλλυπητήρια στο ακροατήριο για το θλιβερό συμβάν και σημείωσε: «Κατά τον κρίσιμο χρόνο έναρξης της επίθεσης ο εντολέας μου απομακρύνθηκε από το σημείο προκειμένου να καταδιώξει θύματα που διέφυγαν από το σημείο.

Το γεγονός δε ότι αυτοβούλως παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές επιβεβαιώθηκε και στην ακροαματική διαδικασία και σίγουρα προβληματίζει όλους τους παράγοντες της δίκης. Το δικαστήριο διεξάγει τη δίκη με απόλυτα αντικειμενικό και αναλυτικό τρόπο χωρίς να επηρεάζεται από τα δυσάρεστα αντικειμενικά δεδομένα της υπόθεσης. Η αναζήτηση της αλήθειας είναι αντικειμενικός σκοπός όλων μας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-2-2023 από directNEWS.gr πηγή:newsbreak.gr


Τελευταία Δικαστικά