Logo

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης Λάρισας



 
 

Συνελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι ο σταθμάρχης Λάρισας της Hellenic Train, μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Ο σταθμάρχης, φέρεται να έχει καθοριστική ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα, απολογείται παρουσία εισαγγελέα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του υποστήριξε:ότι πάτησε κανονικά το κουμπί, καθώς το σύστημα είναι αυτοματοποιημένο για να αλλάξει η γραμμή. Έτσι, κάθε τρένο θα έμπαινε σε διαφορετική τροχιά, όμως το σύστημα δε λειτούργησε και απέδωσε το τραγικο  περιστατικό στην ''κακιά ώρα''.

Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος έχει την εποπτεία του συνόλου των ερευνών μεταβαίνει στο σημείο του δυστυχήματος αναφέροντας ότι «βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανωμοτί κατάθεση για το δυστύχημα έδωσε στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας και ο υπεύθυνος κλειδούχος.

Ο 59χρονος σταθμάρχης,  κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ). Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛΑΣ έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-3-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά