Logo

Τραγωδία στα Τέμπη: Στη φυλακή ο επιθεωρητής του ΟΣΕ μετά τη μαραθώνια απολογία του



 
 

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Πέμπτη το βράδυ μετά την μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή που ερευνά την τραγωδία στα Τέμπη, ο επιθεωρητής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ.

Ο επιθεωρητής Κυκλοφορίας όσο και οι τρεις σταθμάρχες κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Στην απολογία του υποστήριξε πως δεν ευθύνεται εκείνος για τον τρόπο που εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους οι σταθμάρχες την μοιραία βραδιά του πολύνεκρου δυστυχήματος. Αντίθετα επέρριψε τις ευθύνες για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη στον προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας αλλά καταλογίζει ευθύνες και στους άλλους δύο σταθμάρχες που έφυγαν από το σταθμαρχείο πριν τη λήξη της βάρδιάς τους. Ακόμα βάζει στο κάδρο και τον σταθμάρχη στα Παλαιοφάρσαλα με το επιχείρημα ότι όφειλε να ενημερώσει για την καθυστέρηση του μοιραίου Intercity 62.

Σημειώνεται ότι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ πήρε αναρρωτική άδεια την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των ζωντανών και νεκρών επιβατών του intercity 62.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά