Logo

Στη φυλακή οι τρεις νεαροί που χτύπησαν και λήστεψαν Ισπανό τουρίστα στη Σαντορίνη



 
 

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τους τρεις νεαρούς που έστειλαν στο νοσοκομείο Ισπανό τουρίστα μετά τα χτυπήματα που του κατάφεραν για να τον ληστέψουν το βράδυ της 11ης Αυγούστου 2022 στα Φηρά.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου καταδίκασε  την περασμένη Πέμπτη σε δέκα χρόνια κάθειρξη τους δύο κατηγορούμενους και σε έξι χρόνια κάθειρξη  τον τρίτο και τους οδήγησε στη φυλακή καθώς δεν δόθηκε αναστολή στην έφεσή τους. Η κατηγορία  που  αντιμετώπισαν ήταν ληστεία  από την οποία επήλθε  βαριά σωματική βλάβη κατά συναυτουργία. Στο άκουσμα μάλιστα της απόφασης ο ένας από τους τρεις νεαρούς λιποθύμησε.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε από κάμερα ασφαλείας καθώς όταν ειδοποιήθηκε η αστυνομία μέσω του 112  ότι στα Φηρά υπάρχει πεσμένο άτομο στο πλακόστρωτο εκείνοι είχαν γίνει καπνός. Το θύμα μεταφέρθηκε  στο νοσοκομείο της Σαντορίνης όπου και διαπιστώθηκε ότι έφερε πολύ σοβαρά τραύματα από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί. Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να μιλήσει και οι αρχές ερεύνησαν τα πράγματά του προκειμένου να μάθουν ποιος είναι. Βρήκαν ένα εισιτήριο όπου αναγραφόταν το όνομά του και αμέσως κατάλαβαν ότι πρόκειται για  Ισπανό. Στη συνέχεια επικοινώνησαν με την Πρεσβεία της Ισπανίας  όπου και επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά του. Η σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του ήταν τέτοια που χρειάστηκε να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό με τις αρχές στη Σαντορίνη να αναζητούν τους δράστες.

Στην αρχή κλήθηκαν για καταθέσεις οι φίλοι του αλλά κανείς τους δεν γνώριζε το παραμικρό καθώς τη στιγμή του ξυλοδαρμού εκείνοι βρίσκονταν στη.. Μύκονο.

Το οπτικό υλικό από κατάστημα στα Φηρά «πρόδωσε» τους δράστες για το πως επιτέθηκαν στον Ισπανό τουρίστα. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι οι νεαροί που επιτέθηκαν ήταν τέσσερις και όχι τρεις και η έκπληξη των αστυνομικών ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν ανακάλυψαν ότι ανάμεσα στους δράστες ήταν και ένας ανήλικος 15.5 ετών, ο οποίος θα δικαστεί σε άλλο δικαστήριο τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας οι δράστες πλησιάζουν τον Ισπανό και ξεκινούν να τον χτυπούν στο σώμα και το πρόσωπο. Στη συνέχεια και ενώ έχει πέσει στο έδαφος του αφαιρούν τα πράγματα που είχε στο παντελόνι του.

Η σύλληψη τους έγινε την επόμενη ημέρα σε εστιατόριο στα Φηρά καθώς χρησιμοποιήθηκε η πιστωτική κάρτα του θύματος. Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή Νάξου είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ενώ ο τρίτος αλλά και ο ανήλικος κατηγορούμενος είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-5-2023 από directNEWS.gr πηγή: zougla.gr


Τελευταία Δικαστικά