Logo

Μόνο γιατρούς… “λάδωνε” η Novartis - Λευκές περιστερές οι πολιτικοί



 
 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας με το υπ’ αριθμόν 764/2023 βούλευμά του έκρινε αθώους τον πρώην διευθύνων σύμβουλο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, τον στενό συνεργάτη της εταιρείας Νίκο Μανιαδάκη και τρία ακόμη στελέχη για τα αδικήματα της δωροδοκίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας.

Η έκδοση του απαλλακτικού βουλεύματος ήταν τυπική διαδικασία αφού ήδη οι δέκα πρώην υπουργοί που κατηγορήθηκαν από τη Βουλή ότι έπαιρναν χρήματα από τη Novartis, προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση κρίθηκε με εισαγγελικές διατάξεις ότι δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους και οι δικογραφίες τέθηκαν στο αρχείο.

Επιπλέον με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται ακόμη πέντε κατηγορούμενοι από την πλευρά της εταιρίας, και για το αδίκημα της δωροδοκίας μη πολιτικών προσώπων λόγω παραγραφής, καθώς το αδίκημα με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το 2019 είναι σε βαθμό πλημμελήματος και έχει παρέλθει πενταετία.

Ποινική δίωξη σε 15 γιατρούς

Αντίθετα η Οικονομική Εισαγγελία ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος 15 γιατρών σε βαθμό κακουργήματος για παθητική δωροδοκία (δωροληψία) και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι 15 γιατροί φέρεται να λάμβανα χρήματα από τη Novartis για να προωθήσουν τα φαρμακευτικά της σκευάσματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά