Logo

Υπόθεση Κολωνού: Προφυλακίστηκαν οι 7 νέοι συλληφθέντες για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης



 
 

Προφυλακιστέα κρίθηκαν σήμερα τα επτά από το οκτώ άτομα που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, με την κατηγορία της εμπλοκής τους στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής του μία φορά το μήνα, αφέθηκε ο 20χρονος που συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του. Οι οκτώ νέοι κατηγορούμενοι είναι όλοι τους πρόσωπα τα οποία αναγνώρισε η 12χρονη στην τελευταία κατάθεσης της και τα οποία προέρχονται από τη γειτονιά του κοριτσιού, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί.

Στις απολογίες του ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή, οι οκτώ κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν διαπράξει τα αδικήματα που τους αποδίδονται, δηλαδή των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη έναντι αμοιβής και της πορνογραφίας, αλλά οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν ούτε τον ανακριτή, ούτε τον εισαγγελέα, οι οποίοι και έκριναν πως οι κατηγορούμενοι πρέπει να πάρουν το δρόμο για τις φυλακές.

Όσον αφορά, εξάλλου, στον 20χρονο που αφέθηκε ελεύθερος, ο λόγος ήταν ότι επικαλέστηκε πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 30 κατηγορούμενοι και έχουν προφυλακιστεί οι 28 από αυτούς.

«Το κτήνος την παρέσυρε, της έκανε πλύση εγκεφάλου»

Για πρώτη φορά μετά από καιρό, η μητέρα της 12χρονης στα Σεπόλια, η οποία και έπεφτε συστηματικά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης από κύκλωμα μαστροπείας στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισε να μιλήσει, υποστηρίζοντας πως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, Ηλίας Μίχος, της έκανε «πλύση εγκεφάλου».

«Πέρυσι είπε στο παιδί να με ρωτήσει αν ενδιαφέρομαι να πηγαίνω κάποιες ώρες στο μαγαζί του να καθαρίζω. Πήγα και μετά από λίγο μου βρήκε δουλειά σε ένα μανάβικο. Από όταν πήγα σε αυτή τη δουλειά, πήγαινε στο μίνι μάρκετ και καθάριζε η μικρή κι έτσι ξεκίνησαν όλα. Βρέθηκε αυτό το κτήνος στον δρόμο του, το παρέσυρε, του έκανε πλύση εγκεφάλου και το κατέστρεψε», υποστήριξε, μιλώντας στο STAR, η μητέρα της 12χρονης, η οποία και παραμένει στη φυλακή με την κατηγορία της μαστροπείας.

Η ίδια στάθηκε και στο γεγονός ότι το παιδί της έλειπε αρκετές ώρες από το σπίτι, διαψεύδοντας πως το είχε «παρατημένο» στην πλατεία του Κολωνού. «Πήγαινε το απόγευμα στην πλατεία και καθόταν έως τις 9–10 το βράδυ και το καλοκαίρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Το ότι έφευγε κάποιες φορές για να πάει στα ραντεβού που της έκλεινε εκείνος και μου έλεγε ότι πήγαινε βόλτα με το ποδήλατο, δε σημαίνει ότι το είχα παρατημένο το παιδί», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι, μόλις έμαθε για τα μηνύματα που έστελνε o Mίχος στην κόρη της, τού έστειλε μήνυμα και τον ρώτησε γι’ αυτά, αλλά εκείνος τα αρνήθηκε όλα, ενώ, αναφερόμενη στη σύζυγο του 53χρονου, είπε πως όταν τη ρώτησε για το πώς μπορεί και δεν καταγγέλλει τον βιαστή σύζυγό της, εκείνη τής απάντησε ότι θα καταστραφούν οι οικογένειές τους. «Εμένα μου την κατέστρεψε την οικογένειά μου, αλλά πίστευε ότι θα φοβηθούμε και δε θα τον καταγγείλουμε», πρόσθεσε η μητέρα της 12χρονης.

Μιλώντας, κατόπιν, για τα χρήματα που έλαβε, τα οποία και εντοπίστηκαν μέσω εμβασμάτων, άσκησε δριμεία κριτική στη σύζυγο του Μίχου, υποστηρίζοντας πως «η γυναίκα του μού πρόσφερε χρήματα, για να μου κλείσει το στόμα. Τα πήρα για να αποδείξω στην αστυνομία αυτό ακριβώς, ότι προσπαθεί να με σωπάσει, όχι για να εκμεταλλευτώ το παιδί μου. Αν ήθελα να το εκμεταλλευτώ, θα έπαιρνα και τα 10.000 που μου πρόσφερε».

Όσον αφορά στα μικροποσά που βρέθηκαν στον τραπεζικό της λογαριασμό, υποστήριξε πως τα χρήματα αυτά ήταν από τις φωτογραφίες και τα βίντεο της 12χρονης που πουλούσε ο 53χρονος στους πελάτες του και ότι δε γνώριζε ότι τα έβαζε εκεί. «Εγώ δεν έλεγχα τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Δεν ήξερα ότι έβαζε χρήματα. Αλλά τα έβαζε για να είναι καλυμμένος και να με μπλέξει κι εμένα», είπε σχετικά.

Τέλος, παραδέχθηκε ότι κάποιους από τους συλληφθέντες που είχαν βιάσει την κόρη της τους γνώριζε εξ όψεως, χωρίς να έχει πιο στενή επαφή μαζί τους. Είπε, μάλιστα, πως αν ήξερε ότι είναι βιαστές, δε θα άφηνε την κόρη της να έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-6-2023 από directNEWS.gr πηγή: newsbreak.gr


Τελευταία Δικαστικά