Logo

Ρέντη: Στον εισαγγελέα ο 18χρονος οπαδός που τραυμάτισε με ναυτική φωτοβολίδα τον αστυνομικό [βίντεο]



 
 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε τη Δευτέρα το πρωί ο 18χρονος οπαδός του Ολυμπιακού που τραυμάτισε σοβαρά με ναυτική φωτοβολίδα αστυνομικό των ΜΑΤ.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικής μορφής για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού, κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού. Επίσης η ποινική δίωξη στρέφεται και κατά αγνώστων που αναζητά η αστυνομία για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Στη συνέχεια ο 18χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή από το οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (14/12).

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι υπήρξε και δεύτερη φωτοβολίδα και ο 18χρονος δεν γνωρίζει αν είναι η δική του εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι ο εντολέας του δεν ανήκει σε οπαδικό σύνδεσμο και δεν είχε συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια.

Ο 18χρονος σύμφωνα με πληροφορίες στην προανακριτική του απολογία ανέφερε μεταξύ άλλων, πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πως τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πως εξήγησαν στον ίδιο το τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Εν τω μεταξύ η αστυνομική έρευνα προσπαθεί να εντοπίσει τους ηθικούς αυτουργούς που φέρεται να είχαν σχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση των οπαδών του Ολυμπιακού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Ένας από τους καθοδηγητές μάλιστα που προμήθευσε τους οπαδούς με εκρηκτικές ύλες είναι σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-12-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά