Logo

Επεισόδια στου Ρέντη: Η απολογία του 18χρονου στην ανακρίτρια - Κρίθηκε προφυλακιστέος



 
 

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην ανακρίτρια Πειραιά ο 18χρονος που τραυμάτισε σοβαρά με ναυτική φωτοβολίδα τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 18χρονος παραδέχθηκε την πράξη του ισχυριζόμενος όμως ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει σωματικές βλάβες σε κάποιον. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί τη ναυτική φωτοβολίδα που του έδωσε άλλο άτομο, με αποτέλεσμα αυτή να φύγει προς τα κάτω, να χτυπήσει στο έδαφος σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να πάρει πορεία προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είπε ακόμη απολογούμενος ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε και τραυμάτισε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δήλωσε ακόμη συντετριμμένος και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Μετά την απολογία του ο 18χρονος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα οδηγηθεί στις φυλακές. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων,αλλα το αίτημά του απορρίφθηκε.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών, με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθοδηγητή, και του πυρήνα των χούλιγκαν, που έδρασαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», οι οποίες επικεντρώνονται σε σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα σε νεαρό συνδεσμίτη με πλούσιο παρελθόν σε θέματα αθλητικής βίας.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός

Εν τω μεταξύ μια δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή συνεχίζει να δίνει ο 31χρονος υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ για έκτο 24ωρο όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το αριστερό κάτω άκρο λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-12-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά