Logo

Κιβωτός του Κόσμου: Ασκήθηκε δίωξη στον πατέρα Αντώνιο για κακουργηματικές πράξεις



 
 

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση και απιστία (κακουργήματα) ασκήθηκε σε βάρος του επικεφαλής της οργάνωσης "Κιβωτός του Κόσμου", πατέρα Αντώνιου.

Ως φυσική αυτουργός στα αδικήματα αυτά φέρεται η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, ενώ και οι δυο τους κατηγορούνται, επίσης, για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος".

Την πολύμηνη έρευνα, η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικών διώξεων, διενήργησε ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης και η δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, διαιβάστηκε σε ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αδίκημα της απιστίας συνίσταται σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσά που σχετίζονται με  την αγορά από το ζεύγος  ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό. Επίσης, αφορά σε εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της Κιβωτού για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά. Κατά τις εισαγγελικές αρχές τα χρήματα αυτά εκταμιεύτηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που υπηρετεί η οργάνωση.

Η υπεξαίρεση, επίσης, σε βαθμό κακουργήματος, αφορά τα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε  ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες αλλά και 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται σε άλλη δικογραφία και για το αδίκημα της κακουργηματικής κατάχρησης σε ασέλγεια κατά συρροή. Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας για την έκδοση βουλεύματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-1-2024 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά