Logo

Βόλος: Όλο το απολογητικό υπόμνημα του 50χρονου που σκότωσε τον κουνιάδο του



 
 

Την Παρασκευή το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει ποια θα είναι η τύχη του 50χρονου που κατηγορείται ότι σκότωσε τον κουνιάδο του γιατί βίαζε την κόρη του στον Βόλο. Η «Ζούγκλα» φέρνει στο φως το απολογητικό υπόμνημα του 50χρονου ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι της μίας του κόρης .

Η αρχή των αποκαλύψεων

O 50χρονος περιγράφει στις δικαστικές αρχές: «Στις 7-1-2024 πληροφορήθηκα από τη σπιτονοικυρά της κόρης μου στα Ιωάννινα , ότι δεν είχαν πληρωθεί τα ενοίκια του διαμερίσματος. Το γεγονός με προβλημάτισε ιδιαίτερα καθώς εγώ είχα δώσει τα χρήματα στην κόρη μου. Επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί της αλλά δεν έλαβα ικανοποιητικές εξηγήσεις. Αργά το βράδυ της Κυριακής 7-1-2024 πήγα στο Βόλο στο σπίτι της άλλης κόρης μου για να την συναντήσω και να μάθω τι συμβαίνει.

Αφού την πίεσα αρκετά γιατί ήταν φοβισμένη, διστακτική και δεν ήθελε να μιλήσει, μου αποκάλυψε ότι τα χρήματα της είχε αποσπάσει πρόσωπο, που στο παρελθόν την είχα κακοποιήσει σεξουαλικά και την είχε βιάσει και τώρα την απειλούσε ότι αν δεν του έδινε χρήματα θα αποκάλυπτε σε μένα αλλά και σε τρίτους μέσω διαδικτύου, φωτογραφίες που είχε στην κατοχή και απεικόνιζαν αυτόν και την κόρη μου γυμνούς. Μου έδειξε τα σχετικά γραπτά μηνύματα αλλά δεν μου αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου αυτού. Αιαθήματα αρχικά έκπληξης και απογοήτευσης και στη συνέχεια οργής με κατέκλυσαν και προσπάθησα να διαχειριστώ την κατάσταση. Συμπαραστάθηκα αμέσως και στάθηκα στο πλευρό της κόρης μου, στην οποία δήλωσα ότι έχει την αμέριστη αγάπη και κατανόηση μου και ότι θα ήμουν πάντοτε δίπλα της. Την προέτρεψα να καταφύγουμε αμέσως σε ψυχολόγο-ψυχίατρο και σε δικηγόρο για να μας συμβουλεύσουν για την απαιτούμενη ψυχολογική υποστήριξη και τις δέουσες νομικές ενέργειες εναντίον του δράστη.»

Η αποκάλυψη

Σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα η 18χρονη αποκαλύπτει το πρόσωπο που την βίαζε και την κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των 9 ετών.

«Μου αποκάλυψε ότι το πρόσωπο αυτό ήταν ο αδελφός της συντρόφου μου ,ο οποίος ως συγγενής είχε ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι μου, στον οποίο είχα εμπιστοσύνη και στο παρελθόν και τον είχα στηρίξει και τον είχα βοηθήσει οικονομικά.

Η αποκάλυψη αυτή ήταν το τελειωτικό χτύπημα στην εύθραυστη ήδη ψυχική μου κατάσταση. Στα προηγούμενα αισθήματα προστέθηκε το αίσθημα της προδοσίας από συγγενικό πρόσωπο εμπιστοσύνης. Το έδαφος χάθηκε τελειωτικά κάτω από τα πόδια μου, το μυαλό μου θόλωσε, χάθηκε προφανώς η χρήσης της λογικής δεν μπορούσα πλέον να διαχειριστώ την κατάσταση. Αφού έμεινα μέχρι το μεσημέρι με τα παιδιά μου, διάστημα κατά το οποίο επισκέφθηκε την κόρη μου και η καθηγήτρια της , που την προετοίμασε για το Πανεπιστήμιο, δεν μπορούσα πλέον να μείνω στο σπίτι και αποφάσισα να επιστρέψω στην Αργαλαστή.

Στο μυαλό μου σφηνώθηκε η έμμονη ιδέα να συναντήσω τον κουνιάδο μου και να του ζητήσω εξηγήσεις. Επειδή όμως ο κουνιάδος μου είχε βίαιο παρελθόν ( επανειλημμένα είχε εκρήξεις οργής και είχε σπάσει αντικείμενα στο πατρικό του σπίτι) και παράλληλα είχε πολύ μεγαλύτερη σωματική διάπλαση και ήταν δυνατότερος από μένα, φοβήθηκα ότι κατά τη συνάντηση μας και μετά την αποκάλυψη ότι γνώριζα τι είχε συμβεί, θα μπορούσε να κινδυνεύσει η ζωή μου και η σωματική μου ακεραιότητα. Για το λόγο αυτό πήρα μαζί μου την κυνηγετική μου καραμπίνα, την οποία νόμιμα κατέχω και κατευθύνθηκα προς το Βόλο. Πριν φθάσω στο Βόλο επειδή σκέφθηκα ότι αν τηλεφωνούσα εγώ στον κουνιάδο μου , με τον οποίο πλέον δεν είχα ιδιαίτερες επαφές, θα υποπτευόταν και δεν θα ερχόταν να με συναντήσει ζήτησα από τη σύντροφό μου να καλέσει τον αδελφό της και να του ζητήσει να έλθει να με βοηθήσει καθώς προσποιήθηκα ότι είχε χαλάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου μου

Η στιγμή του εγκλήματος

Ο 50χρονος περιγράφει λεπτό λεπτό τι έγινε: «Ο κουνιάδος μου ήλθε στο σημείο που βρισκόμουν, στάθμευσε το αυτοκίνητό του στην απέναντι πλευρά του δρόμου , τον διέσχισε και κινήθηκε προς εμένα που βρισκόμουν στην αντίθετη πλευρά του δρόμου. Πριν με πλησιάσει του φώναξα έντονα ‘Γιατί μου βίασες και μου κατέστρεψες το κορίτσι ;’. Εκείνος παρά το γεγονός ότι είδε προφανώς το όπλο που κρατούσα, όχι μόνο δεν έδωσε κάποια εξήγηση αλλά αντίθετα χαμογέλασε ειρωνικά και τρέχοντας αλλάζοντας διαρκώς κατευθύνσεις , προσπάθησε να μου επιτεθεί και να μου αποσπάσει το όπλο. Για να αμυνθώ τον χτύπησα με την κάννη του όπλου στο κεφάλι και το στήθος και έπεσε κάτω. Και πάλι όμως αντί να υποχωρήσει σηκώθηκε όρθιος και μου επιτέθηκε ξανά. Τότε πλέον ήλθαμε σε συμπλοκή , προσπάθησε εκ νέου να μου αποσπάσει το όπλο και τότε πλέον φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής πατήθηκε η σκανδάλη , το όπλο εκπυρσοκρότησε και ο κουνιάδος μου χτυπήθηκε , όπως αποδείχθηκε θανάσιμα.

Με βάση τα παραπάνω ο θάνατος του κουνιάδου επήλθε από την εκπυρσοκρότηση του όπλου κατά τη διάρκεια της πάλης μας, χωρίς να υπάρχει εκ μέρους μου ανθρωποκτόνος πρόθεση.

Πέραν αυτών με βεβαιότητα βρισκόμουν σε βρασμό ψυχικής ορμής καθώς οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις της κόρης μου για τον κουνιάδο μου και για την εκ μέρους του σεξουαλική κακοποίηση της και βιασμό της κατά την τρυφερή παιδική της ηλικία και στη συνέχεια ο εκβιασμός της για χρήματα ( είδα τα γραπτά μηνύματα του κουνιάδου μου προς την κόρη μου και μέρος εικόνων στο κινητό της), οδήγησαν να θολώσει το μυαλό μου , να χάσω προσωρινά τη χρήση της λογικής μου, εξαιτίας της οργής, της απογοήτευσης και της θλίψης που ένιωσα και να μη θυμάμαι ακόμη και σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες για ό,τι συνέβη

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-1-2024 από directNEWS.gr πηγή:zougla.gr


Τελευταία Δικαστικά