Logo

Θεσσαλονίκη: Για παράνομες συνταγογραφήσεις καταδικάστηκαν δύο ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΠΥ



 
 

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών καταδικάστηκε, από το Τριμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, μία γυναίκα γιατρός – ελέγκτρια του ΕΟΠΠΥ - για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση. Για την ίδια υπόθεση το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών σε συνταξιούχο πλέον γιατρό επίσης ελεγκτή του ΕΟΠΠΥ.

Και στους δύο κατηγορούμενους αναγωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου ενώ δόθηκε στις ποινές τους αναστολή τριών ετών.

Η κατηγορούμενη, η οποία καταδικάστηκε με τη μεγαλύτερη ποινή, κρίθηκε ένοχη για χορήγηση καθετήρων σε 23 περιπτώσεις και στο όνομα 16 ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν αποβιώσει, ενώ ο συγκατηγορούμενός της για 6 περιπτώσεις και για λογαριασμό δύο ασφαλισμένων.

Οι πράξεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τελέστηκαν την περίοδο 2017-’18 σε Κέντρα Υγείας και το κόστος για κάθε καθετήρα κυμαινόταν από 400 έως 450 ευρώ. Τα συγκεκριμένα αναλώσιμα υλικά, κατά το κατηγορητήριο, ήταν από συγκεκριμένη εταιρεία ιατρικών και φαρμακευτικών ειδών.

Στις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις πράξεις λέγοντας ότι έκαναν τους αναγκαίους ελέγχους κι ότι δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν τις ιατρικές συνταγές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2024 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά