Logo

Δίκη για το Μάτι: Αθώωση για Δούρου και Καπάκη πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας



 
 

Την αθώωση από κάθε κατηγορία της πρώην περιφερειάρχη και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρένας Δούρου και του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μανιάτης κατά την αγόρευσή του στη δίκη για το Μάτι.

Επίσης πρότεινε την απαλλαγή του τότε διοικητή της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. Γεώργιου Πορτοζούδη και του τότε επικεφαλή της ΕΜΑΚ, Στέφανου Κολοκούρη.

Αντίθετα ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του τότε υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου και για δύο σκέλη του κατηγορητηρίου του τότε διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, Χαράλαμπου Χιόνη.

Όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης στην αγόρευσή του υπήρξε έλλειψη συντονισμού για την κατάσβεση της πυρκαγιά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ υπήρχε και ο χρόνος και οι εναλλακτικές λύσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των εγκλωβισμένων πολιτών στο Μάτι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εισαγγελέας «σε κάθε περίπτωση αυτό που προκρίθηκε ήταν μια κακή επιλογή αν όχι η χειρότερη, από εκείνες που ήταν διαθέσιμες. Το να αφήνεται ο πληθυσμός ανενημέρωτος και ήσυχος για τον επερχόμενο κίνδυνο είναι απαράδεκτο και αδικαιολόγητο. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι η καλύτερη υπηρεσία που μπορούσε να προσφέρει το κράτος στους πολίτες ήταν αυτό που έγινε .Μπορούσε και έπρεπε να είχε ακολουθηθεί διαφορετικός τρόπος ενημέρωσης των πολιτών από τις Αρχές».

Η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας συνεχίζεται…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-2-2024 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά