Logo

Για κατάχρηση εξουσίας δικάζεται η πρώην εισαγγελέας πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη



 
 

Για κατάχρηση εξουσίας κατ’ αληθή πραγματική συρροή (κακούργημα) και για υπεξαγωγή κατά συρροή από υπάλληλο (πλημμέλημα), δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, η πρώην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, Μαρία Τατάκη.

Στο εδώλιο κατηγορούμενη για συνέργεια στην κατάχρηση εξουσίας κάθεται και η πρώην αναπληρώτρια προϊσταμένη της Γραμματείας της εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, Ελένη Ρέγγη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε προσδιοριστεί για την Τρίτη 14 Απριλίου, αλλά οι δύο κατηγορούμενες υπέβαλαν αίτημα αναβολής λόγω κολλημάτων των δικηγόρων τους.

Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα για αναβολή και διέκοψε τη δίκη για τις 10 Απριλίου 2024.

Η υπόθεση αφορά στην αφαίρεση από την κυρία Τατάκη χιλιάδων δικογραφιών από την υπηρεσία της, με αποτέλεσμα την παραγραφή χιλιάδων αδικημάτων που διώκονταν σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι περίπου 1000 δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο, καθ’ ομολογίαν της, είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της στον Γαρούνα Κέρκυρας, ενώ εκατοντάδες άλλες στην οικία της ίδιας.

Επίσης, ότι ακόμα και σήμερα αγνοείται η τύχη 156 δικογραφιών κακουργηματικής μορφής και εκατοντάδων δικογραφιών που αφορούν πλημμελήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης αλλά ούτε και στη δίκη δεν έχουν κληθεί για να καταθέσουν οι παθόντες στις χιλιάδες παραγεγραμμένες υποθέσεις.

Η κυρία Τατάκη με απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα να εργαστεί στο Δημόσιο. Ενώ η παραβατική δράση της στην Κέρκυρα άρχισε να ξετυλίγεται μετά από αναφορές που είχε υποβάλει εναντίον της η τότε προϊσταμένη Εφετών Κέρκυρας Βασιλική Χριστούλη, ενό καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι δημόσιες καταγγελίες του τότε προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργου Καλούδη.

Ο κ. Καλούδης που έχει κληθεί να καταθέσει στο Δικαστήριο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για «παραεισαγγελικό» κύκλωμα.

«Οι καταγγελίες που δεχόταν από πολίτες, τότε, η εισαγγελέας Εφετών, πως οι υποθέσεις τους καθυστερούν υπερβολικά οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης. Εγώ έπραξα το καθήκον μου», ανέφερε ο Γιώργος Καλούδης και προσέθεσε:

«Έχουν γίνει δεκάδες προσπάθειες να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Έχει σε σημαντικό βαθμό συγκαλυφθεί. Έχω δεχθεί επώνυμες και ανώνυμες απειλές κατά της δικής μου ζωής και της οικογενείας μου, από τότε μέχρι τώρα.

Οι υποθέσεις μια πλειάδα υποθέσεων, όπως για παράδειγμα υπόθεση μη πληρωμής ΦΠΑ ύψους 7 εκατ. ευρώ, ή υποθέσεις που αφορούσαν εγκλήματα κατά της ζωής. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο. Πρέπει να πάρουμε απαντήσεις. Πού είναι οι χιλιάδες δικογραφίες.

Η γυναίκα στο σπίτι τής οποίας βρεθήκαν 1.000 δικογραφίες, προϊόν υπεξαγωγής, δεν πήγε ποτέ κατηγορούμενη.

Είναι δυνατόν, να βοά η Κέρκυρα επί 4 μήνες και η τότε ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης να μη βρίσκει "ένα φορτηγό", γιατί τόσες ήταν δικογραφίες , ενώ για 2 γραμμάρια χασίς εξαρτημένων ατόμων τους κατηγορούν για εγκληματική οργάνωση. Είναι Δικαιοσύνη αυτή;».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-3-2024 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά