Logo

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκίνησαν οι απολογίες των τελευταίων 32 κατηγορούμενων – Επτά οι προφυλακισμένοι



 
 

Συνεχίζονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι απολογίες της δεύτερης ομάδας  32 κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση οπαδών, στην οποία αποδίδεται η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο σε επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη.

Οι κατηγορούμενοι έφτασαν στα δικαστήρια λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής.

Για απολογία έχουν κληθεί συνολικά 67 συλληφθέντες στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Ανάμεσα στα αδικήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κατηγορούμενοι είναι: Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, συνέργεια στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση, και ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση.

Επτά προφυλακίστηκαν το Σάββατο

Το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η διαδικασία απολογιών της πρώτης ομάδας, με 31 κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν ενώπιον των Ανακριτών της υπόθεσης της εγκληματικής ομάδας οπαδών στην οποία οι αρχές χρεώνουν την δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του άτυχου αστυνομικού.

Από τους 31 κατηγορούμενους που βρέθηκαν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα σε αυτούς και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Οι υπόλοιποι 24 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων που αφορούν την υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-4-2024 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά