Logo

Συνελήφθη γνωστός ποινικολόγος για ενδοοικογενειακή βία – Τι υποστηρίζει η σύζυγός του



 
 

Συνελήφθη, τα ξημερώματα της Κυριακής, γνωστός ποινικολόγος της Αθήνας, με συχνές μάλιστα τηλεοπτικές εμφανίσεις, για ενδοοικογενειακή βία.

Η σύζυγος του ποινικολόγου, δικηγόρος και η ίδια, δεν υπέβαλε μήνυση σε βάρος του, αφού τόσο εκείνη, όσο και ο σύζυγός της, υποστηρίζουν ότι τα τραύματα έγιναν όταν έπεσε από σκάλα, ωστόσο, ο γιατρός που την εξέτασε επιμένει ότι έχουν γίνει από χέρι.

Όπως αναφέρει το newsbreak.gr, τα ξημερώματα η Αστυνομία ενημερώθηκε από γιατρό ιδιωτικής κλινικής στους Αμπελοκήπους, ότι υπάρχει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Όταν έφτασαν εκεί αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είδαν τον πασίγνωστο δικηγόρο και την σύζυγο του. Το ζευγάρι ανέφερε πως η 37χρονη σύζυγος του δικηγόρου είχε πέσει από τις σκάλες, ωστόσο,  γιατρός που την εξέτασε -και ήταν αυτός που κάλεσε την Αστυνομία- επέμενε πως τα τραύματα αυτά έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι και όχι από πτώση. Μάλιστα, στην κατάθεσή του φέρεται να δήλωσε πως η γυναίκα παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της εξέτασης ότι την είχε χτυπήσει ο άνδρας της, πράγμα που όμως, ανακάλεσε ενώπιον της αστυνομίας στη συνέχεια.

Οι άνδρες της Άμεσης Δράσης ενημέρωσαν το Κέντρο της ΓΑΔΑ και από εκεί μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας του Τμήματος Ομονοίας, με συνέπεια να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας που ζήτησε να σχηματιστεί κανονικά δικογραφία σε βάρος του δικηγόρου.

Ο γιατρός κατέθεσε πως τα τραύματα είναι από ανθρώπινο χέρι και οι δύο δικηγόροι επέμειναν πως ήταν από πτώση χωρίς κανένας από τους δύο να υποβάλει μήνυση. Μετά από αυτή τη διαδικασία, ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας που ζήτησε να συλληφθεί ο δικηγόρος και σε  βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον ανακριτή,  από τον οποίο έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα 17 Ιοινίου. Μέχρι τότε κρατείται στο Α.Τ Συντάγματος.

Πειθαρχικό έλεγχο ζητά ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δ. Βερβεσός

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για «ενδοοικογενειακή βία» σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-6-2024 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά