Logo

Ένοχος ο Άκης Τσοχατζόπουλος



 
 

tsoxatzopoulos 7-10-2013Ένοχοι για διακίνηση «μαύρου» χρήματος από παράνομες προμήθεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων...

ο Άκης Τσοχατζόπουλος και 16 συγκατηγορούμενοί του.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους για «ξέπλυμα χρήματος», εκτός από τον πρώην υπουργό, τη νυν σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, την πρώην σύζυγό του, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα, τον Παναγιώτη Σταμάτη, αδελφό της Β. Σταμάτη, τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, τον κατασκευαστή Αστέριο Οικονομίδη, τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη, τον πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, τη δικηγόρο Τ. Τ., τους Οράτιο Μελά και Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, εκπροσώπους της υπεράκτιας εταιρείας Morelia, το Νίκο Γεωργουλάκη, φερόμενο ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis, το δικηγόρο Γιώργο Κωνσταντάτο, το Νίκο Καρατζά, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ και το Φώτη Αρβανίτη, πρώην βουλευτή και επιχειρηματία.

Αθώοι κρίθηκαν ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Torcaso, Παντελής Ζαχαριάδης, και ο δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου, όπως είχαν εισηγηθεί και οι εισαγγελείς της έδρας, Γεωργία Αδειλίνη και Π. Παναγιωτόπουλος.

Πλήν των Π. Σταμάτη, Γκούντρουν Μολντενάουερ, Ν. Καρατζά και Φ. Αρβανίτη, οι υπόλοιποι κηρύχθηκαν ένοχοι με την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος κατ' επάγγελμα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, τα ποσά της δωροδοκίας υπερβαίνουν τα 55 εκατ. ευρώ και καταβάλονταν στον Άκη Τσοχατζόπουλο επί μια δεκαετία μέσω τρίτων προσώπων που είναι οι εξής: Γιάννης Μπέλτσιος, Μιχαήλ Αβατάγγελος, Μιχαήλ Ματαντός, Νίκος Ζήγρας, Γιάννης Σμπώκος και Φουάντ αλ Ζαγιάτ.

Οι ποινές των καταδικασθέντων αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-10-2013 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά