Logo

Ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός



 
 

eksoplistika 23-1-2014Ο εφοπλιστής, Μιχάλης Ματαντός, που εμπλέκεται στην υπόθεση διακίνησης "μαύρου" χρήματος στα εξοπλιστικά προγράμματα, αφέθηκε...

ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ μετά την ολοκλήρωση της 10ωρης απολογίας του το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως έγινε γνωστό, η εγγύηση είναι ο μόνος περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και αρμόδιου εισαγγελέα στον εφοπλιστή, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Γερμανικής εταιρείας Ferostaall, και κατοικεί μόνιμα στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι οι Γερμανοί του έδιναν εντολές για καταβολές χρημάτων χωρίς, ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, να του κάνουν γνωστές τις πραγματικές αιτίες των πληρωμών αυτών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μιχάλης Ματαντός φέρεται ότι ως αντιπρόσωπος της Ferostaall και μέσω της εταιρείας του ΜΙΕ, διακινούσε χρήματα που προορίζονταν για "ωφέλιμες πληρωμές". Συγκεκριμένα, κατά το κατηγορητήριο οι ύποπτες πληρωμές που έγιναν μέσω της ΜΙΕ υπερβαίνουν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των ύποπτων πληρωμών περιλαμβάνονται, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ προς τον Ιωάννη Μπέλτσιο και 2,5 εκατομμύρια ευρώ στον Σωτήρη Εμμανουήλ, πρώην επικεφαλή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. (και οι δύο είναι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση).

Ο Μιχάλης Ματαντός κατέθεσε στους ανακριτές πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα με το οποίο ισχυρίστηκε, ότι με εντολές των στελεχών της Ferrostaal, προέβαινε σε πληρωμές για τα υποβρύχια.

Όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Ματαντού, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο εντολέας του βοηθά σημαντικά την δικαστική έρευνα για την υπόθεση και παρέχει πληροφορίες, για πληρωμές που δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Μετά τη μη προφυλάκιση του πελάτη του ο κ. Λυκουρέζος έκανε λόγο για σημαντική απόφαση που έλαβε υπόψη το χαρακτήρα του εντολέα του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-1-2014 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά