Logo

Παραπομπή σε δίκη 32 ατόμων για τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων ζητά ο εισαγγελέας



 
 

mizes upovruxia 12-12-2014Την παραπομπή 32 εκ των συνολικά 34 κατηγορουμένων στην υπόθεση με τις μίζες από την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων...

προτείνει ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ευστάθιος Βεργώνης.

Στην πρόταση που υπέβαλε την Παρασκευή προς το Συμβούλιο Εφετών, ο κ. Βεργώνης εισηγείται να παραπεμφθούν στρατιωτικοί και γνωστά επιχειρηματικά ονόματα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, πλην δύο προσώπων: την σύζυγο του εμπόρου όπλων κ. Π. Ευσταθίου και τον κ. Γ. Αγουρίδη.

Στον κατάλογο των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται ηχηρές παρουσίες, όπως ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ο Ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι πάλαι ποτέ στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, γνωστοί επιχειρηματίες, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού, Αντώνης Χάγιας, καθώς και ο Γιάννης Νικολάου, συνδεόμενος άρρηκτα με την πλευρά των Γερμανών και εμπλεκόμενος στη διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Τον τελικό λόγο, πάντως, θα έχει το Συμβούλιο Εφετών που θα αξιολογήσει την εισαγγελική πρόταση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι καταζητούνται ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και ο Φάνης Λυγινός, καθώς έχουν εκδοθεί σε βάρος τους πλείστα όσα εντάλματα σύλληψης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-12-2014 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά