Logo

Εισαγγελέας "δείχνει" εδώλιο σε Σμπώκο, Κάντα, Λυγινό και άλλους τρεις για μίζα στα αντιαεροπορικά OSA AMK



 
 

osa amk 9-9-2016Η εισαγγελέας Εφετών, Ελισσάβετ Βίρδα, προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έξι από τους συνολικά έντεκα κατηγορούμενους για την υπόθεση της μίζας που φέρεται να διακινήθηκε για την προώθηση της εξαγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος...

OSA AMK. 

Η εισαγγελική λειτουργός, συγκεκριμένα, ζητά να δικαστούν οι Λάμπρος Μπαρτζώκας, Αντώνης Κάντας, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, Σπύρος Μεταξάς, Φάνης Λυγινός και Γιάννης Σμπώκος, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ενεργητική και παθητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου, αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Παράλληλα, με την πρότασή της ζητά να μην γίνει κατηγορία σε βάρος των Νικολάου Κάντα και Φωτεινής Ουζουνίδου καθώς και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος των Γιώργου και Πέτρου Χριστροδουλίδη, Γιώργου Καμάρη, αλλά και Γιάννη Σμπώκου για την μερικότερη πράξη του «ξεπλύματος» λόγω εκκρεμοδικίας.

Ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών αποτελεί πρόσωπο - κλειδί σε αυτή την υπόθεση, καθώς ήταν εκείνος που τον Δεκέμβριο του 2013, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ισχυρίστηκε ότι ο Λάμπρος Μπαρτζώκας, ως υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA, τον δωροδόκησε για το αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς OSA AMK με 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

Αποτέλεσμα της ομολογίας Κάντα ήταν να ανοίξει ένας νέος κύκλος ανακρίσεων που αφορούσε στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Τέλος, η εισαγγελέας προτείνει να απορριφθεί η αίτηση του Λάμπρου Μπαρτζώκα για άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τον τελευταίο λόγο, για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη έχει το Συμβουλιο Εφετών της Αθήνας, το οποίο μέσα στις προσεχείς ημέρες θα αποφανθεί με βούλευμά του.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά