Logo

Εμπλοκή στη δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με τη… μη μετάφραση του βουλεύματος



 
 

Taxydromiko-TamieutirioΕμπλοκή σημειώθηκε σήμερα στη δίκη για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας. Συγκεκριμένα, με την έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας, ο συνήγορος ενός Σέρβου...

που είναι ανάμεσα στους 35 κατηγορουμένους, Τάκης Μιχαλόλιας υπέβαλε αίτημα για αναβολή της δίκης. Και τούτο επειδή δεν είχε μεταφραστεί στη μητρική γλώσσα του εντολέα του το παραπεμπτικό βούλευμα.

Τη μετάφραση του βουλεύματος είχε ζητήσει επίσημα ο Τ. Μιχαλόλιας πριν περίπου ένα χρόνο με έγγραφό του προς την Εισαγγελία Εφετών. Τότε όμως το αίτημά του είχε απορριφθεί. Στις 28 Ιουλίου 2016 ωστόσο και μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αναβολή – για τον ίδιο ακριβώς λόγο – της υπόθεσης της Siemens, ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος αναγκάστηκε να ζητήσει εγγράφως από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών τη μετάφραση του βουλεύματος στη σερβική γλώσσα, το αργότερο μέχρι στις 12 Αυγούστου 2016.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη μέχρι την έναρξη της δίκης και όπως μάλιστα είπε ο δικηγόρος Θανάσης Βαρλάμης, που υπερασπίζεται τον βασικό κατηγορούμενο και πρώην πρόεδρο του ΤΤ, Άγγελο Φιλιππίδη, το υπουργείο Εξωτερικών έχει απαντήσει ότι το εν λόγω βούλευμα είναι τεχνικά αδύνατον να μεταφραστεί πριν τον Ιανουάριο του 2017...

Υπενθυμίζεται, ότι ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι επώνυμοι για τα «θαλασσοδάνεια του ΤΤ», είναι πρώην στελέχη της διοίκησής του, καθώς και γνωστοί επιχειρηματίες.

Τα αδικήματα που, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν είναι απιστία, απάτη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν.1608/50 «περί καταχραστών του Δημοσίου» και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2016 από dierctNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Αρχίζει η δίκη για τα «θαλασσοδάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου


Τελευταία Δικαστικά