Logo

Καστοριά: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη δίκη για τη δολοφονία της 37χρονης Ανθής Λινάρδου [φωτο]



 
 

anthi-dikhΑυστηρά μέτρα ασφαλείας πάρθηκαν στην πόλη της Καστοριάς, με αφορμή τη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δολοφονία της 37χρονης Ανθής Λινάρδου. Ως δράστης του εγκλήματος που έγινε τον Ιανουάριο του 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης, κατηγορείται ο σύζυγός της...

Τάσος Τσιουχάρας, ο οποίος είναι προφυλακισμένος.

Κατά τη μεταγωγή του από τις φυλακές Γρεβενών στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας και σε κάθε σημείο της πόλης απ' όπου πέρασε η κλούβα που μετέφερε τον κατηγορούμενο, για το φόβο βεντέτας.

Αστυνομικοί βρίσκονται κι έξω από το δικαστικό Μέγαρο, ενώ έλεγχοι πραγματοποιούνται και στους εισερχόμενους στη δικαστική αίθουσα.

Ο Τάσος Τσιουχάρας σύμφωνα με το κατηγορητήριο έπνιξε τη σύζυγό του και μητέρα τριών παιδιών, επειδή του είχε ζητήσει να χωρίσουν. Στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα και το έθαψε σε χωράφι της οικογένειας και δήλωσε "εξαφάνιση" στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση του κατηγορουμένου με την αιτιολογία ότι ανέλαβε πρόσφατα την υπόθεση ζήτησε αναβολή της δίκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας. Ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σύμφωνα με το kozanilife, ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του
 και δήλωσε μετανιωμένος για ό,τι έκανε. Η συνήγορος του υποστήριξε πως ο πελάτης της ενήργησε εν βρασμώ ψυχής και πως δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Ο κατηγορούμενος περιέγραψε το όσα είχαν συμβεί το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου, με την άτυχη Ανθή να τον βρίζει και τον ίδιο να προσπαθεί να την κάνει να σωπάσει κλείνοντάς τη το στόμα και χτυπώντας την, όπως ο ίδιος υποστήριξε.

Λύγισε η μητέρα της Ανθής στο δικαστήριο

Στην κατάθεσή της η μητέρα της Ανθής Λινάρδου ανέφερε πως η κόρη της δεν περνούσε καλά με τον σύζυγό της με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να έχει αποπειραθεί να φύγει με τα παιδιά της. Η ίδια την συμβούλεψε να απευθυνθεί σε δικηγόρο και να μην κάνει αυθαίρετες κινήσεις με τα παιδιά. «Που να ήξερα τι θα συμβεί», συμπλήρωσε η μητέρα της Ανθής, εμφανώς καταβεβλημένη.

«Η απάθειά του ήταν εντυπωσιακή κατά τη διάρκεια των ερευνών στο Βελβεντό. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που κινητοποιήθηκε και βρέθηκε το παιδί μου έστω και έτσι», συμπλήρωσε η μητέρα της Ανθής, ενώ συγκίνησε το ακροατήριο, αναφερόμενη στα εγγόνια της: «Μπορείς να ξαναγεννήσεις τη μαμά μας; Αυτό μου ζητάν τα παιδιά της κόρης μου».

 

anthi-dikh1-20-9-2016

 

anthi-dikh3-20-9-2016

anthi-dikh4-20-9-2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά