Logo

Παραμένει προφυλακισμένος ο Τάκης Μουσσάς



 
 

moussas 22-9-2016Προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2017 θα παραμείνει ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων, Τάκης Μουσσάς, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι ο Τ. Μουσσάς...

(ήταν υπεύθυνος στο Γραφείο Τύπου της Attica Bank και παλαιότερα στο Γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ), τον περασμένο Φεβρουάριο, από κοινού με τους συγκατηγορουμένους του Π. Μαυρίκο (σκοτώθηκε σε τροχαίο το καλοκαίρι) και Χρ. Φράγκου (αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) είχαν συλληφθεί –έπειτα από καταγγελία της δημοσιογράφου και υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ Αμαλίας Κάτζου– με την κατηγορία του εκβιασμού και απειλών κατά της ζωής της κόρης της.

Όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών", το Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Αρετής Σκαφίδα, σύμφωνα με την οποία η προσωρινή κράτηση του Μουσσά πρέπει να παραταθεί, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται στο ακέραιο οι αρχικοί λόγοι της προφυλάκισής του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εισαγγελέας, «από τον τρόπο και τη μέθοδο της δράσεώς του, την επίταση με την οποία τέλεσε το αδίκημα της διακεκριμένης εκβίασης κατ' εξακολούθηση, με σκοπό τον πορισμό παράνομου εισοδήματος, εκμεταλλευόμενος άτομα-υπαλλήλους σε δημόσιες θέσεις και δρώντας σε ομάδα με τους συγκατηγορούμενούς του, συνάγεται η σταθερά προσανατολισμένη τέλεση της πράξης με σκοπό το κέρδος και μόνο».

«Κατ' ακολουθία, οι λόγοι για τους οποίους επεβλήθη η προσωρινή κράτηση δεν εξέλιπαν, αλλά εξακολουθούν να υφίστανται, δεν προέκυψε δε κάποιο στοιχείο κατά τη διάρκεια της ανάκρισης που να τους αποδυναμώνει.

Καθίσταται επομένως απολύτως αναγκαία η διατήρησή της για την αποτροπή τέλεσης νέων εγκλημάτων και την εξασφάλιση της παρουσίας του κατηγορουμένου ενώπιον των δικαστικών αρχών σε κάθε στάδιο».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών όρων, απορρίπτονται με το σκεπτικό ότι «οι σκοποί αυτοί δεν μπορούν να επιτευχθούν, αφού δεν μπορούν να επιβάλουν σε αυτόν την παρουσία στο ακροατήριο και την υποβολή στην εκτέλεση της ποινής που τυχόν τους επιβληθεί».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά