Logo

Διακόπηκε η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αθ. Ανδριαδάκη



 
 

dikasthrioΓια τις 13 Οκτωβρίου διακόπηκε, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2015, στη Βουλιαγμένη. Ως ηθικός αυτουργός της ενέργειας κατηγορείται...

ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, παρά το γεγονός ότι το θύμα, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, είχε δηλώσει εγγράφως ότι δεν είχε καμία σχέση με την σε βάρος του ενέργεια και επιπλέον διατηρούσε με τον ίδιο και την οικογένειά του φιλικές σχέσεις. Ως φυσικοί αυτουργοί και συνεργοί κατηγορούνται έξι ακόμη άτομα, τα οποία αρνούνται την κατηγορία, έτσι όπως αυτή τους αποδίδεται με το παραπεμπτικό βούλευμα.

Ως στοιχείο εμπλοκής του Λ. Λαυρεντιάδη φέρεται ένα κινητό τηλέφωνο με το οποίο, μέρες μετά την αποστολή του "δέματος - βόμβα" στον Αθ. Ανδριαδάκη, καταγράφηκαν από την αστυνομία συνομιλίες του με ξένους επιχειρηματίες. Το τηλέφωνο αυτό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε χρησιμοποιηθεί από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση για την ανταλλαγή μηνυμάτων (sms).

Ωστόσο, οι συνήγοροι του επιχειρηματία υποστηρίζουν ότι, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τόσο ο αριθμός της συσκευής όσο και η κάρτα sim όπου γίνονταν μετά το συμβάν οι καταγεγραμμένες από την αστυνομία συνομιλίες του πελάτη τους με ξένους επιχειρηματίες, δεν έχουν καμία σχέση με το κινητό τηλέφωνο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την ανταλλαγή μηνυμάτων με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της έκρηξης.

Καταθέτοντας, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ως μάρτυρας ο τότε υπεύθυνος ασφαλείας του Λ. Λαυρεντιάδη είπε ότι το θύμα διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του εργοδότη του. Ακόμα πρόσθεσε «ότι όλοι οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα σε άλλα ονόματα για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να αποφεύγουν τη "βιομηχανική κατασκοπεία". Πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν 10 και 15 τηλέφωνα». Τέλος, πρόσθεσε ότι διατηρούσε σχέσεις με δύο από τους κατηγορουμένους, αλλά δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στη συνέχεια, εξετάστηκε από το Δικαστήριο ένα από τα αδέλφια του θύματος ο οποίος είπε ότι δεν γνωρίζει ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από την βομβιστική ενέργεια. «Όταν συνήλθε ο αδερφός μου στο νοσοκομείο από τον τραυματισμό του», κατέθεσε συγκεκριμένα, «μου έλεγε κάτι περίεργα πράγματα. Τη μία μου έλεγε για μια δουλειά που ετοίμαζε στην Κύπρο, μετά για την αντιπαράθεση που είχε με την πρώην σύζυγό του. Ο αδελφός μου είναι ένας οξύθυμος άνθρωπος. Δεν κατάλαβα ποτέ τίποτα. Είμαστε πάντα με την απορία. Δεν θέλω να πω κάτι γιατί δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Ο Αθηναγόρας είναι στην Κρήτη και η κατάσταση της υγείας του είναι κακή».

Το Δικαστήριο διέκοψε πριν ο μάρτυρας ολοκληρώσει την κατάθεσή του, λόγω κάποιου προβλήματος υγείας που παρουσίασε ένα μέλος του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά