Logo

Ποινική δίωξη για απιστία σε τέσσερα πρώην στελέχη της ΕΥΑΘ



 
 

eyath 28-9-2016Την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του δημοσίου αντιμετωπίζουν τέσσερα πρώην στελέχη της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) για ζημιά ύψους 150.000 ευρώ, που φέρεται ότι προκλήθηκε στην περιουσία της Εταιρείας.  Η υπόθεση συνδέεται με μικρο-έργα ύδρευσης, κατά το 2004, για...

τα οποία φαίνεται ότι επελέγη η διαδικασία της κατάτμησης. Σύμφωνα με καταγγελίες, τα έργα δημοπρατήθηκαν και ανάδοχος αναδείχθηκε ένας εργολάβος, συνάπτοντας όμως δύο συμβάσεις, η πρώτη για την ανατολική και η δεύτερη για τη δυτική Θεσσαλονίκη, με έκπτωση 18% και 32%, αντίστοιχα.

Με αφορμή τις καταγγελίς ελεγκτές του ΣΔΟΕ και  επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ερεύνησαν την υπόθεση και διαπίστωσαν ότι οι κατηγορούμενοι όφειλαν να υπογράψουν μια και μοναδική σύμβαση για να πετύχουν μεγαλύτερη έκπτωση (μεσοσταθμικά 25%).

Όπως προέκυψε, το κόστος του έργου ανήλθε σε 550.000 ευρώ για την ανατολική Θεσσαλονίκη και σε 300.000 ευρώ για τη δυτική.

Με βάση αυτά τα στοιχεία ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τεσσάρων πρώην στελεχών της ΕΥΑΘ που ενεπλάκησαν στη διαδικασία, μεταξύ αυτών του τότε προέδρου και τριών μελών Επιτροπής της Εταιρείας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά