Logo

Επιμένει ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης: Η Άννυ τεμαχίστηκε εν ζωή



 
 

anni 29-9-2016Την πεποίθησή του ότι η 4χρονη Άννυ τεμαχίστηκε ενώ ήταν ακόμη ζωντανή, επανέλαβε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, καταθέτοντας στη δίκη για την δολοφονία του παιδιού, το Πάσχα του 2015. «Αποκλείεται εξ ορισμού...

το παιδί να τεμαχίστηκε αφού είχε πεθάνει...ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή», επέμεινε ο ιατροδικαστής.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της υπεράσπισης του πατέρα της 4χρονης, Στανισλάβ Μπακαρτιέβ, γνωστού ως «Σάββα», που υποστηρίζει ότι τεμάχισε το παιδί, ενώ ήταν ήδη νεκρό, ο κ. Καρακούκης αναρωτήθηκε:

«Ποιος οριοθέτησε πως το παιδί ήταν νεκρό και ο τεμαχισμός έγινε μετά το θάνατο του;».

«Πολλές φορές ακόμη και ένας γιατρός δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα, ότι κάποιος έχει φύγει από τη ζωή, αφού μπορεί να έχει πέσει σε κώμα. Το μυστικό είναι το καρδιογράφημα». (...) «Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες στο σπίτι έγιναν μόνο από εκτόξευση αίματος. Αποκλείεται εξ ορισμού το παιδί να τεμαχίστηκε, αφού είχε πεθάνει. Ο νεκρός δεν έχει κυκλοφορία αίματος, πίεση, ζωτικά στοιχεία...», πρόσθεσε.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέθεσε για δεύτερη ημέρε και ο ειδικός επιστήμονας της ΕΛΑΣ, Στέφανος Λημναίος, που συνέταξε την έκθεση των ευρημάτων στο διαμέρισμα της Μ. Βόδα.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι κηλίδες αίματος της μικρής βρέθηκαν διάσπαρτες σε πολλά σημεία του σπιτιού, μετη βοήθεια του ειδικού μηχανήματος, το οποίο ανιχνεύει ίχνη DNA ακόμη και αν έχει επιχειρηθεί να καθαριστεί, όπως στην περίπτωση της δολοφονίας της Άννυ.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, κηλίδες αίματος της 4χρονης εντοπίστηκαν στη μέση του τοίχου, στο χωλ του σπιτιού, κάτω από κομοδίνο και κοντά σε ραφιέρα στον ίδιο χώρο, αλλά και στο πάτωμα, σε σοβατεπί της εισόδου και σε πάπλωμα.

«Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις έγινε ανίχνευση και ταυτοποίηση αίματος της Άννυ και η έρευνα έδειξε μόνο προφίλ της μικρής» είπε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας πως εντοπίστηκε κηλίδα σε σοβατεπί όπου καταγράφεται βιολογικό υλικό της Άννυ μαζί με του κατηγορούμενου Νασιφ Αχμέντοφ ή Νικολάι και ενός αγνώστου προσώπου.

Στο επίκεντρο της κατάθεσης του κ. Λημναίου βρέθηκαν και τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα και μαρτυρούν την παρουσία στο χώρο και ενός αγνώστου προσώπου.

Το βιολογικό υλικό του αγνώστου εντοπίστηκε στο πάτωμα, σε σοβατεπί, αλλά και σε μια πετσέτα που ήταν γεμάτη αίμα.

Αν και ο μάρτυρας διευκρίνισε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, μίλησε για ορφανά μείγματα για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησης στην περίπτωση που βρεθεί υλικό.

Η αναλυτική περιγραφή των στοιχείων δημιούργησε την εικόνα ενός διαμερίσματος που πριν καθαριστεί ήταν πλημμυρισμένο με αίμα, γεγονός που οδήγησε τον συνήγορο των παππούδων της Άννυ να υποβάλει αίτημα για να προσκομιστούν στο δικαστήριο οι φωτογραφίες από το χώρο του εγκλήματος που ελήφθησαν από το ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ κατά τη συλλογή των στοιχείων.

Επιπλέον, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Νικολάι ζήτησε να έρθει και να καταθέσει στο δικαστήριο η ειδική επιστήμονας που έκανε την συλλογή των στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος.

Τι είπαν οι ψυχίατροι για τον πατέρα της Άννυ

Σοκαριστική ήταν η κατάθεση του ψυχίατρου, Ματθαίου Εξαρχου, ο οποίος εξέτασε, κατόπιν εντολής της ανακρίτριαςμ τον πατέρα της μικρής μετά το έγκλημα. «Ρώτησα γιατί; Γιατί δεν το πήρε το παιδί του στην πλάτη του, σε μια κουβέρτα, σε ένα σεντόνι να πάει να το θάψει αλλά προτίμησε να το τεμαχίσει. Η απάντησή του ήταν ότι το παιδί ήταν βαρύ. Εκεί σταμάτησα...»

Ο ψυχίαστρος πρόσθεσε ότι ο Σάββας  «Μάλλον φοβόταν, όχι όμως τόσο την αστυνομία όσο την μητέρα της, μη το μάθει... Φοβόταν μη μάθει ότι πέθανε η Άννυ... απύθμενη σκληρότητα».

Κατά την περιγραφή του προφίλ  του πατέρα της Άννυ, ο οποίος αρνείται ότι δολοφόνησε το παιδί του αλλά ομολογεί ότι το τεμάχισε, ο ψυχίατρος έκανε λόγο για "επιθετικό άνθρωπο" που είχε συχνούς διαπληκτισμούς με τη σύντροφό του. "Σε εμένα δεν ανέφερε περιστατικά βίας με το παιδί του. Μου είπε ότι το αγαπούσε και το πρόσεχε", ωστόσο πρόσθεσε ο ψυχίατρος "Δείχνει έλλειψη μεταμέλειας και εκλογικεύει το γεγονός ότι έχει βλάψει άλλους".

Ο κ. Εξαρχου ανέφερε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος του ομολόγησε τον τεμαχισμό του παιδιού του, υποστηρίζοντας ότι το έκανε ακολουθώντας τις συμβουλές του συγκατηγορουμένου του Νικολάι, προκειμένου να μην βρεθεί το πτώμα επειδή είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με την αστυνομία αλλά και γιατί φοβόταν την γυναίκα του.

Σε ερώτηση της πρόεδρου της έδρας για το πως εξηγεί αυτός ως επιστήμονας τον τεμαχισμό που έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ο μάρτυρας απάντησε πως «Δεν υπάρχει βιβλιογραφία για αυτό το πράγμα... στη κατάταξη των ψυχικών νόσων».

Πρόεδρος: Άρα δεν θεωρείται ότι υπάρχει ψυχική νόσος, όταν κάποιος πάει να τεμαχίσει το παιδί του...

Μάρτυρας: Όχι ...

Πρόεδρος: Μετά τον τεμαχισμό πήγε και πούλησε παιχνίδι του παιδιού του. Μπορείτε να σκιαγραφήσετε το προφίλ του κατηγορουμένου με βάση αυτό;

Μάρτυρας: Την έχω σκιαγραφήσει δεν αλλάζει η άποψη μου από αυτό το στοιχείο.

Εισαγγελέας: Πως σας είπε ότι το παιδί πέθανε;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι ο Νικολάι του είπε ότι το παιδί δεν είχε σφυγμό.

Εισαγγελέας: Είπατε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει το προφίλ ανθρώπου που θα έκανε κακό στο παιδί του... Το προφίλ ανθρώπου όμως που θα τεμάχιζε.. .δεν είναι λίγο αντιφατικό όλο αυτό;

Μάρτυρας: Τι να πω; Ήθελε να εξαφανίσει τα στοιχεία. Στη παγκόσμια ψυχιατρική κατάσταση ψυχικών νόσων δεν υπάρχει κάτι που να λέει πως όποιος τεμαχίσει το παιδί του πάσχει από αυτό... Είναι κάτι άλλο. Έχει στο μυαλό του κάποιος ένα σχέδιο, θα κάνω αυτό για να μην πάθω εγώ κάτι. "

Ο Γιάννης Παπαδάτος, ο έτερος ψυχίατρος που εξέτασε τον κατηγορούμενο πατέρα έκανε λόγο στο δικαστήριο για ένοχο μυστικό που οι κατηγορούμενοι δεν έχουν αποκαλύψει σχετικά με τη δολοφονία της Άννυ

Ο δικαστικός πραγματογνώμονας ανέφερε πως όταν είδε στις φυλακές της Κέρκυρας τον πατέρα της Άννυ, διέγνωσε ότι πρόκειται για ψυχοπαθολογική προσωπικότητα που "δεν έχει έλλειψη καταλογισμού... ξέρει τι κάνει"

Συνεχίζοντας τόνισε : "Και ναρκωτικά να πάρεις θυμάσαι τις πράξεις σου... ωστόσο ο κατηγορούμενος έχει αντιφάσεις στις καταθέσεις του. Ήταν σιωπηλός με τις συνθήκες θανάτου. Τον ρώτησα τι σκέφτηκε όταν είδε το πτώμα του παιδιού και μου είπε δεν θυμάται. Μου είπε ότι την είδε το πρωί νεκρή. Φώναξε τον Νικολάι και εκείνος του είπε ότι το παιδί ήταν νεκρό. Η μητέρα δεν ευθύνεται σε τίποτα, είναι το θύμα της ιστορίας..."

Αίσθηση προκάλεσε όταν είπε: "Κάτι κρύβουν. Ποιος μπορεί να ξέρει; Σεξουαλικού τύπου ίσως. Αυτό είναι κάτι που είναι προσωπική μου άποψη με βάση τις ψυχιατρικές μου γνώσεις και την εμπειρία μου".

Πρόεδρος: Μήπως κρύβεται εμπόριο οργάνων;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι το παιδί κινδύνευε με τον πατέρα του όσο εμενε μαζί του;

Μάρτυρας: Όχι, κάθε άνθρωπος αγαπάει το παιδί του, κάτι έγινε δεν ξέρω, το ξέρουν οι κατηγορούμενοι και δεν το λένε. Δε είναι αποτέλεσμα της προσωπικότητας του. Δεν αποκλείω να συμμετείχε σε μια αρνητική πράξη για την Άννυ. Αυτό, όμως, που έκανε εντύπωση είναι ότι εμμέσως ο Σάββας μου είπε ότι ο Νικολάι μπορεί κάτι να του έκανε στο παιδί. Φάνηκε σαν κάτι να ήθελε να πει αλλά δεν μου το είπε..."

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-9-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Συγκλονίζει η κατάθεση του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη για τη μικρή Άννυ: Ήταν ζωντανή όταν την τεμάχισαν


Τελευταία Δικαστικά