Logo

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας δείχνει εδώλιο σε έναν αρχιλοχία και έξι ιδιώτες για κλοπή πετρελαίου του Στρατού



 
 

kloph petreleou 29-9-2016Ο αντεισαγγελέας Εφετών, Λεωνίδας Νικολόπουλος, με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητά να παραπεμφθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης  επτά άτομα, προκειμένου να δικαστούν για κλοπή από αγωγούς του Ελληνικού Στρατού χιλιάδων λίτρων πετρελαίου, τα...

οποία στη συνέχεια διακινούσαν λαθραία στην αγορά.

Μεταξύ των επτά κατηγορουμένων περιλαμβάνεται και ένας αρχιλοχίας του Στρατού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του είναι ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι οι κλεμμένες ποσότητες πετρελαίου ανέρχονται σε 294.762 λίτρα και προέρχονται από αγωγούς που βρίσκονται σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, όπως Νεοχωρούδα, Γέφυρα, Χαλκηδόνα και Λητή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Στρατού, η αξία του πετρελαίου που εκλάπη προσεγγίζει τις 300.000 ευρώ, ενώ από τη λαθραία διακίνηση οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο αποτιμώνται σε 166.729 ευρώ.

Στην πρόταση περιγράφονται  συνολικά πέντε περιπτώσεις κλοπής και επτά απόπειρες, στο διάστημα από το 2013 έως το τέλος του 2014.

Πρόσωπο "κλειδί" στην υπόθεση, σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, ήταν ο κατηγορούμενος αρχιλοχίας που το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε στην 3η ΔΑΚΑ η οποία εδρεύει στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης.

Η ΔΑΚΑ είναι η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου των αγωγών πετρελαίου του Στρατού και των φρεατίων τους.

«Γνώριζε τις ακριβείς τοποθεσίες των φρεατίων που βρίσκονται εντός αγροκτημάτων και τον τρόπο άντλησης του πετρελαίου με ασφαλή μέθοδο, ελέγχοντας τα μανόμετρα των αγωγών που βρίσκονται εντός της μονάδας όπου και υπηρετούσε», επισημαίνει ο αντεισαγγελέας Εφετών. .

Σημειώνεται, ότι και τα 7 άτομα που περιλαμβάνονται στην πρόταση του εισαγγελέα αρνούνται τις εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά